Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Küçük Atakan’ları bekleyen büyük tehlike

Son günlerde Türkiye’nin en çok konuştuğu isim haline gelen 10 yaşındaki Atakan Kayalar’ın kitap okuma serüveninin perde arkasında gizli bir tehlike dikkat çekiyor.

Küçük Atakan’ları bekleyen büyük tehlike

Atakan’ın okuduğu kitapların içerisinde ateist yazar Richard Dawkins’in ifsat kitapları da bulunuyor.  Meseleyi Millî Gazete’ye değerlendiren eğitimci-yazar Fatih Yılmaz, “Çocukların kitap okumasını mutlaka değerli buluyoruz. Ama neyin nasıl okunması gerektiğini de bilmek lazım. Biz Müslüman bir toplumda Darwin okuyan bir çocuğa, nasıl ve neden yaratıldığını nasıl anlatacağız” diye konuştu.

Bir kitapçı dükkânındaki farklı konuşmaları ve tavırlarıyla dikkat çeken 10 yaşındaki Atakan Kayalar, kısa sürede Türkiye’nin en çok konuşulan ismi oldu. Atakan’ın videosu milyonlarca kişi tarafından izlenirken, #Atakan etiketi gün boyu sosyal medyanın gündemine oturdu. Yüz binlerce sosyal medya kullanıcısı, bir ilkokul öğrencisinin 5 ayda 250 kitap bitirmesinin, felsefi değerlendirmeler yapmasının büyük bir zekâ ürünü olduğu şeklinde yorumlar yaptı.

HANGİ KİTAPLARI OKUDU!..

Görüntülerde, Atakan, kendisine yöneltilen “Hangi kitapları okudun?” sorusuna, ünlü filozoflardan Jean-Jacques Rousseau’nun Toplum Sözleşmesi ve Platon’un Devlet adlı kitaplarını okuduğu söyleyerek cevap verdi. Diyalog, buraya kadar normal görünse de bir sonraki soruda, tehlikenin işaretleri alarm vermeye başladı. Atakan, Richard Dawkins adlı ateist propagandistin, ‘Yeryüzündeki En Büyük Gösteri’, ‘Tanrı Yanılgısı’ ve ‘Gen Bencildir’ kitaplarını okuduğunu söyledi. Ateistlerin en tanınmış propagandist yazarı olarak bilinen Dawkins, bu kitaplarında açıkça Yüce Yaratıcı’yı inkâr ediyor. Kitaplarında evrim teorisinin mucidi Darwin’in insanın maymundan gelme safsatasını anlatarak, mükemmel yaratılış sürecini inkâr eden Dawkins’in ‘Tanrı Yanılgısı’ adlı ifsat kitabı halkın dini değerlerini tahkir ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz yıllarda ülkemizde mahkemelik olmuştu. 10 yaşında henüz pırıl pırıl zekâya sahip bir çocuğun ateizm propagandası yapan kitaplara ilgi duymasının nesillerimiz üzerindeki olumsuz etkilerini inceledik. Eğitimci-yazar Fatih Yılmaz, konuya ilişkin Millî Gazete’den Abdussamet Karataş’a değerlendirmelerde bulundu.

DARWIN OKUYAN BİR ÇOCUĞA NASIL YARATILDIĞINI İZAH EDEMEZSİN

Atakan’ın okuduğu bazı kitapların 10 yaşındaki bir çocuk için uygun kitaplar olmadığını ifade eden Fatih Yılmaz, “Her zaman dediğimiz gibi çocuğun kitap okuması güzel ama yaşına uygun kitaplar okuması lazım. Tanrı Yanılgısı gibi kitaplar ateizmi anlattığı için İslami inancımızla taban tabana zıt. Biz ateizm öğretilerini okuyan bir çocuğu dinimize, kültürümüze uygun bir şekilde nasıl yetiştireceğiz? Darwin okuyan bir çocuğa nasıl yaratıldığını, neden iyi bir kul olması gerektiğini nasıl anlatacağız? Ayrıca Atakan yavrumuzun kitap okuyarak her şeyi öğrendiğini sanması da iyi bir şey değil. Her şey kitap okuyarak öğrenilseydi materyalizmi okuyan kişi materyalist, Hinduizm’i okuyan kişi Hinduist, ateizm okuyan kişi de ateist olurdu. Bilinçlenmek sadece okumakla olmuyor. Okuduğunu değerlendirmek ve analiz etmek de gerekli” diye konuştu. 

ATAKAN OLAYINDAKİ POPÜLİZM TUZAĞI

Atakan olayının sosyal ve psikolojik yönüne de dikkat çeken Yılmaz, “Toplumuzda popülerliğin bu kadar önemsenmesi, maalesef Atakan’ı kısa sürede meşhur etti. Sosyal medyada böyle şeyler çabuk parlıyor. Paylaştıkça da çabuk yayılmaya başlıyor. Atakan olayında ciddi bir popülizm sıkıntısı var. Henüz ergenliğe girmemiş 10 yaşındaki bir çocuğun kısa sürede bu kadar popüler olması da iyi bir şey değil. Bu yaşta bu kadar ilgiyle karşılanan bir çocuk ileride ciddi psikolojik sorunlar da yaşayabilir” açıklamasında bulundu.

KİTAP OKUMASI ÖNEMLİ AMA HANGİ KİTAPLARI OKUDUĞU DAHA ÖNEMLİ

Eğitimci-yazar Fatih Yılmaz; “Çocukların kitap okumasını çok önemsiyoruz. Ama hangi kitabı hangi ölçüde okumalı, bunun sınırını bilmek lazım. Atakan’dan bahsedecek olursak henüz 10 yaşında bir çocuk ve tam anlamıyla oyun çağından çıkamamış olduğunu söyleyebiliriz. Bu çocuğun kendini kitaplara bu kadar boğmasından çok sosyal ortamlarda arkadaşlarıyla vakit geçirmesi lazım. Atakan gibi yavrularımızın kendilerini kitaplara boğarak bu derece yalnızlaştırması hem kendileri hem de toplum açısından iyi bir şey değil” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER