Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İktibas Dergisi Aralık sayısı çıktı

12 Eylül sonrası Türkiye İslami hareketi´nin önemli simalarından merhum Ercüment Özkan ve bi grup dava arkadaşı tarafından 1981´de yayımlanmaya başlayan ve yaklaşık otuz sekiz yıldır yayın hayatını sürdüren İktibas Dergisi´nin 2018 Aralık sayısı ?Siyaseti

İktibas Dergisi Aralık sayısı çıktı
İktibas Dergisi 38´inci yılını bu sayısı ile tamamlıyor. Sadece Türkiye´de değil, dünyada bu kadar uzun soluklu nadir dergiler arasına girme başarısını gösteren İktibas, 2019´da yenilenmiş bir yüz ile okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
480´inci sayısı ile okurlarına ulaşan İktibas, "Siyasetin Kısır Gündeminde Tepetaklak Edilen Asıl Gündemimiz"manşeti ile çıktı. Bu manşete ilişkin Yorum´da, genel seçimlerin veya yerel seçim süreçlerinin neleri görmeye, tanımaya imkan sağladığı ve özellikle bu yönüyle önem taşıdığı vurgulanıyor.

Aday belirleme süreçlerinin hangi hedefler doğrultusunda ilerlediğini, surlarda gedik açtırmamak üzere eldeki tüm imkanların nasıl seferber edildiği değerlendirilen Yorum´da, ülkeyi yöneten ya da yönetmeye aday partilerin çıkarcı ve Makyavelist tutumlarının halkta neye sebep olduğu üzerinde de duruluyor.

Yorum´da ayrıca, son günlerde Atasoy Müftüoğlu hakkında başlatılan ´medyatik linç´ kampanyasına da değiniliyor. ?Rumuzlar´ ardından, hiç tanımadıkları bir insanın gıyabında küfürlere sarılmanın verdiği dayanılmaz hafifliklerin, toplumsal değişim dönüşümü kavramak bakımından bir ibret vesikası sunmakta olduğu kaydedilirken, meselenin sadece sosyal medya ile sınırlı kalmadığı, bir takım işgüzarlar tarafından Müftüoğlu´nun tahkir edilmek istendiği de anlatılıyor. Müftüoğlu´nun gerek 15 Temmuz gerekse elebaşı F.Gülen hakkında tavrının net olduğu, bununla birlikte, Türkiye´de F. Gülen´in ne olduğunu en erken fark etmiş düşünce insanlardan biri olan Müftüoğlu´nun, hiçbir zaman F. Gülen örgütüne sempati duymamış, her fırsatta F. Gülen´in hezeyanlarını anlatmış ve F. Gülen´i ?embeded (iliştirilmiş) hocaefendi´ şeklinde ifade ettiği vurgulanıyor.

Yorum içerisinde yer alan "Gidiş nereye?" başlığı altında ise, geldiği taban itibariyle ilk yıllarda seçmen kitlesine, aynı frekanstan anonslar yapmaya gayret etmiş olan iktidar partisinin, şimdilerde ise artık tamamen bir sistem partisi hüviyetine bürünmüş olduğu tespiti yapılıyor.

Araştırmacı yazar Ümit Aktaş ile yapılan söyleşinin konusu ise Türkiye´de Kemalizm´in seyri. "Kemalizm bütün ağırlığıyla geri mi dönüyor?" sorusu yöneltilen Ümit Aktaş, Kemalizm´in gücünün ürettiği ideolojinin gücüyle alakalı olmadığını, Kemalizm´in varlığını sürdürmesinin kendi iddialarına ters bir şeyi ortaya koyduğunu belirtiyor. Kemalizm´in Aydınlanma ve Batılılaşma iddiasını taşıdığını hatırlatan Aktaş, "Aydınlanmış ve Batılılaşmış bir ülkede kimseye bunları kabul ettiremezsiniz" notunu düşüyor.

Derginin bu sayısında Düşüncenin Okullaşmasıkonulu çalıştaydan paylaşılan geniş çaplı notlar da bulunuyor. Birbirinden önemli isimlerin katıldığı çalıştay konusu ile dikkat çekerken, kasım ayı içerisinde dergi lokalinde Dr. Şevket Kotan tarafından verilen "Tarihselcilik ve Fazlurrahman Düşüncesi"konulu konferansa ilişkin ayrıntılı bilgiyi de İktibas´ın bu sayısında bulmak mümkün.


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz