Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KSYÖ GENEL DİREKTÖRÜ ÜZÜMCÜ: AFRİN´DE KLOR GAZI KULLANILDIĞINA DAİR HİÇBİR KANIT YOK

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Üzümcü, "Bazı iddialara bakıldı ama soruşturma yürütmeye değer güvenilir hiçbir bilgi bulunamadı." dedi.

KSYÖ GENEL DİREKTÖRÜ ÜZÜMCÜ: AFRİN´DE KLOR GAZI KULLANILDIĞINA DAİR HİÇBİR KANIT YOK

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, Afrin´de klor gazı kullanıldığı iddialarına ilişkin yaptıkları araştırmada soruşturma yürütmeye değer güvenilir kanıt bulunamadığını söyledi. 

Üzümcü, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini Suriye´de kimyasal silah kullanıma ilişkin bilgilendirdikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Afrin´de klor gazı kullanıldığı iddialarına ilişkin bir soru üzerine Üzümcü, ´´Bazı iddialara bakıldı ama soruşturma yürütmeye değer güvenilir hiçbir bilgi bulunamadı.´´ dedi.

Eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızının İngiltere´de zehirlenmesi ve olayda Rus yapımı sinir gazının kullanıldığı haberlerine ilişkin Üzümcü, İngiltere´nin talebi üzerine KSYÖ´nün uzman gönderdiğini, alınan kan örneklerinin Lahey´de inceleneceğini, analizleri sonuçlandırmanın iki ila üç hafta süreceğini ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER