Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KPSS’de soruların çalındığı iddiası: Ankara Emniyeti’nden Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon düzenlendi. Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.

KPSS’de soruların çalındığı iddiası: Ankara Emniyeti’nden Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon

Görevinden alınan eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Bizim Yaka Kocaeli gazetesine yaptığı açıklamada 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala kendisine “itibar suikastı” yapıldığını söyledi.

Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” dedi.

Ne olmuştu? 

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları’nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. ÖSYM, iddiaların ‘asılsız’ olduğunu belirtirken; söz konusu yayınevi “Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ açıklamasını yaptı. Öğrenci, veliler ve eğitimciler ise açıklamaları ‘inandırıcı’ bulmayarak soruların aynı olmasına yönelik tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Devlet Denetleme Kurulu’nu “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalındığı” iddialarını incelemekle görevlendirdikten sonra sınavları yapan kurum olan ÖSYM’nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevden aldı.

Erdoğan’ın KPSS lisans oturumu hakkında yer alan iddialara ilişkin olarak yetki verdiği Devlet Denetleme Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da sosyal medya hesabından suç duyurusuna eş zamanlı olarak inceleme başlatıldığını duyurdu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER