Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Koronavirüs tur şirketlerini vurdu! Hac ve Umre turları ne olacak?

Çin'deki Koronavirüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkiledi. Şirketler Umre ve yurt dışı turlarını iptal etti.

Koronavirüs tur şirketlerini vurdu! Hac ve Umre turları ne olacak?

Tüm dünyanın adeta başına bela olan Çin'deki Koronavirüs salgını turizm şirketlerini de vurdu.Koronavirüs salgınının İtalya, İran ve Suudi Arabistan gibi ülkelere sıçraması tur şirketlerini zor durumda bıraktı.

UMRE TURLARI İPTAL OLDU

Özellikle haftalık tur düzenleyen şirketler krizin eşiğine geldi. Umre ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan turlarını seçen vatandaşlar Diyanet'in iptal açıklamasının ardından havalimanlarından geri döndü. İtalya'ya üzerinden düzenlenen Avrupa turları da iptal edildi. Turları iptal olan vatandaşlar ise ne yapacağını bilemedi. 

SUUDİ ARABİSTAN YÖNETİMİ ÖNLEM ALDI

Vanderzee Genel Müdürü Mehmet Parlak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Koronavirüs'ten dolayı umre turları kapatıldı. Ancak biz her an açılabilir diye umre kayıtlarına devam ediyoruz. Suudi Arabistan hükümeti havalimanlarına termal kameraları yerleştiriyor, sağlık ekiplerini hazırlıyor, virüsle ilgili önlemlerini almaya devam ediyor. Tur şirketleri daha çok yurt içerisindeki turlara yöneldi. Hac ile alakalı herhangibir sıkıntı olacacağını düşünmüyorum. Hac vazifesine daha vakit var. Arabistan yönetiminin o vakte kadar tedbirlerini almış olur" ifadesini kullandı.

TUR TARİHLERİ BELİRSİZ

Son günlerde artan Koranavirüs vakalarından sonra iptal edilen turların ne zaman yapılacağı ise merak konusu oldu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER