Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kontrolsüz bir şekilde yayılıyor! Tayvan’dan Çin’e ‘yardım eli’

Geçtiğimiz ay Kovid-19’la mücadelede sıfır vaka politikasına son veren Çin’de vaka ve ölüm sayıları inanılmaz hızda artarken, son yıllarda Çin’le arası gergin olan Tayvan’dan yardım eli uzandı.

Kontrolsüz bir şekilde yayılıyor! Tayvan’dan Çin’e ‘yardım eli’

Tayvan’ı anakara Çin’e dahil etme niyetlerini gizlemeyen ve son dönemde agresif hamlelerini artıran Çin’e yardım teklifi sunan Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, Çin'e koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artışla başa çıkmasına yardımcı olmak için "gerekli yardımı" sağlamayı teklif ederken, Çin'in ada yakınlarındaki askeri faaliyetlerinin barış ve istikrar için faydalı olmadığını söyledi.

‘İHTİYAÇ OLDUĞU SÜRECE…’

Bazı uluslararası sağlık uzmanlarına göre Çin, geçen ay ani bir politika değişikliğiyle dünyanın en katı karantina ve kapsamlı test rejimini kaldırmaya başladı, bu da koronavirüsün büyük ölçüde kontrolsüz bir şekilde yayıldığı ve resmi rakamların açıklanmamasına rağmen, bölgeden gelen raporlara göre her gün milyonlarca insanı enfekte ettiği anlamına geliyor.

Başkan Tsai, geleneksel yeni yıl mesajında, Tayvan'ı kendi toprağı olarak gören ve bu iddiaları ileri sürmek için askeri baskıyı artıran Çin'deki vaka artışını herkesin gördüğünü söyleyerek “İnsani yardımın konumuna bağlı olarak ihtiyaç olduğu sürece, daha fazla insanın pandemiden çıkıp sağlıklı ve güvenli bir yeni yıl geçirmesi için gerekli yardımı sağlamaya hazırız” dedi.

‘DİYALOG’ ÇAĞRISI

Tayvan ve Çin, koronavirüs salgını boyunca virüsün yayılmasını önleme konusunda defalarca karşı karşıya geldi. Çin, geçen yıl enfeksiyonlarda artış gördükten sonra Tayvan'ı salgını etkisiz yönetmekle eleştirirken, Tayvan Çin'i şeffaf olmamakla ve Tayvan'a aşı tedarikine müdahale etmeye çalışmakla suçladı. Konuşmasının devamında Tsai, savaşın sorunları çözmek için bir seçenek olmadığını söyleyerek Çin ile diyalog çağrısını yineledi.

KONUŞMADAN SONRA UÇAKLAR SINIRI GEÇTİ

Tsai'nin konuşmasından kısa bir süre sonra Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin’den 12 askeri uçağın son 24 saat içinde daha önce iki taraf arasında resmi olmayan bir tampon görevi gören Tayvan Boğazı'nın orta hattını geçtiğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER