Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Komedide ikinci perde

Mısır´da Sisi yanlıları yine sandık başında. İhvan tarafından boykot edilen sözde anayasa değişikliği referandumu Sisi´nin görev süresini uzatacağı gibi ona yeni yetkiler de tanıyacak.

Komedide ikinci perde

Mısır´da seçim tiyatrosu sürüyor. Yeni anayasa referandumunu onaylamak için halk sandık başına gidiyor. İhvan´ın boykot ettiği, muhalefetin hayır oyu kullanacağını açıkladığı paketin sandıktan çıkmama gibi bir ihtimali yok. Çünkü Mısır´da seçimler halkın iradesini yansıtmak için değil, siyasi iradenin kararlarını halka onaylatmak için yapılır.

İhvanı Müslimin Hareketinin ?boykot´ ettiği referandum Sisi´ye yasal diktatörlük yolu açacak. Darbeci Sisi artık savcı ve hakimlere artık yasal olarak da hükmedebilecek ve atamalarını yapacak.

Referandumun getireceği bir başka yenilik ise Sisi´ye 2010 kadar ?başkanlık kapısını? açıyor olması.

Yeni düzenleme, Sisi´nin görev süresi  4 yıldan 6 yıla çıkarılıyor. Düzenlemeye göre, birinci dönem cumhurbaşkanlığı 2024´te sona erecek olan darbeci Sisi, 6 yıllık yeni dönem için ikinci kez aday olabilecek. Böylece mevcut Cumhurbaşkanı Sisi 2030´a kadar görevde kalabilecek.

Seçim komedisini andıran sürecin ilk perdesi Mısır parlamentosunda yaşanmıştı. Parlamento Sisi´ye 2030´a Mısır´a hükmetme sürecini hafta içinde onaylamıştı.



Anahtar Kelimeler: Komedide ikinci perde

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER