Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KÖK HÜCRE BAĞIŞIYLA HAYAT KURTARACAK KİŞİ "BELKİ DE SENSİN!"

10 ilde 300´ün üzerinde gönüllü ile onlarca kişinin hayatına umut yaratıldı

KÖK HÜCRE BAĞIŞIYLA HAYAT KURTARACAK KİŞİ

Sabancı Vakfı´nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan ?sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini? anlattığı ?Fark Yaratanlar? programının dokuzuncu sezonunun son Fark Yaratan´ı, kök hücre bağışıyla ilgili farkındalık yaratmaya çalışan Belki de Sensin oldu.

Türkiye´de kök hücre bağışçılarının sayısı Kızılay´ın 2017 verilerine göre yaklaşık 300 bin. Başta Sağlık Bakanlığı, Kızılay ve Türkök olmak üzere bu sayıyı artırmak için birçok resmi kurum ve kuruluş çalışmalar yapıyor. Belki de Sensin ise bu alanda gönüllülük faaliyetleri yürüten ve bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışan bir oluşum.

Belki de Sensin, insanları kök hücre bağışçısı olmaya teşvik etmek için 2013 yılında Merve Dilara Kurt ve Aykut Kadir Kurt tarafından kuruldu. Belki de Sensin, başta Lösemi gibi kanser türlerine yakalanan kişiler için farkındalık yaratıyor ve 18-50 yaş arasındaki sağlıklı bireyleri son tedavi yöntemi olan kök hücre bağışçısı olmaları için teşvik ediyor. Belki de Sensin´in 10 farklı ilde 300´ün üzerinde gönüllüsü bulunuyor. Oluşumun gönüllüleri farklı şehirlerde, okullarda, parklarda kök hücre konusunda bilgilendirme yapıyor ve seminerler düzenliyor. Oluşum birçok kişiyi bağışçı olma konusunda ikna etti.

Belki de Sensin oluşumu, kök hücre bağışı konusunda bugüne kadar yüz binlerce kişiye ulaştı. Kök hücre bağışçılığı konusunda farkındalığı artırdı. Onlarca kişinin hayatına umut oldu. Hem hastaların hem de bağışçıların hayatında kocaman bir fark yarattı.

Detaylı bilgi için tıklayın

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER