Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KOALİSYONDAN ´FRANSA-PKK/PYG İŞ BİRLİĞİ´ İTİRAFI

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon, Fransız askerlerinin, Suriye´nin Daşişa kasabasında PKK/YPG´nin ana omurgasını oluşturduğu SDG ile iş birliği içinde olduğunu itiraf etti.

KOALİSYONDAN ´FRANSA-PKK/PYG İŞ BİRLİĞİ´ İTİRAFI

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon, Fransız özel kuvvetlerinin, Suriye´nin Daşişa kasabasında terör örgütü PKK/YPG´nin ana omurgasını oluşturduğu SDG ile iş birliği içinde olduğunu kabul etti.

  • Fransız askerlerinden YPG/PKK´ya topçu desteği
  • Fransız askerleri YPG/PKK´yla iş birliğini artırdı

DEAŞ Karşıtı Koalisyonun resmi Twitter hesabı, Fransız askerlerinin Suriye´de DEAŞ´a karşı obüsle saldırı yaptıkları bir anın fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafın altında, 3 Haziran´da Suriye-Irak sınırındaki bazı bölgelerde DEAŞ´a karşı başlatılan "Toparlama Operasyonu"nun ikinci aşamasının icra edildiği ve Fransız askerlerinin de destek verdiği operasyonda Daşişa beldesi içinde ve civarındaki (DEAŞ´a ait) hedeflerin vurulduğu belirtildi.

Böylelikle Koalisyon, Fransız özel kuvvetlerinin, Suriye´de PKK/YPG´nın ana omurgasını oluşturduğu SDG ile yan yana savaştığını itiraf etmiş oldu.

McGurk´ten Daşişa açıklaması

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump´ın DEAŞ´la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk de Twitter hesabından yaptığı açıklamada Daşişa´nın ilk kez DEAŞ´ın kontrolünden çıktığını belirtti.

McGurk, son 4 yıldır ilk kez bu noktaya gelindiğini ve terör örgütü PKK/YPG unsurlarının ana omurgasını oluşturduğu SDG güçlerinin bu ilerlemeyi sağladığını savundu.

AA Fransa-YPG iş birliğini duyurmuştu

AA´nın 30 Mart´ta verdiği ve güvenilir yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Fransız özel kuvvetlerine mensup 70´den fazla askerin DEAŞ Karşıtı Koalisyon çatısı altında Suriye´de PKK/YPG unsurları ile yan yana faaliyet gösterdiği belirtilmişti.

Terör örgütüyle iş birliği yapan Fransa özel kuvvetlerinin sahada 2 yıldır bulunan personeli dışında, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1. Deniz Piyade Paraşütçü Piyade Alayı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 10. Paraşüt Komando birliklerinin mevcut olduğu kaydedilmişti.

Bu kuvvetlerin kayıtlarda Irak´ta konuşlu görünse de sık sık Simelka sınır kapısı üzerinden Irak´ın kuzeyinden Suriye´nin kuzeyine girdiği ve son dönemde Suriye´ye girişlerin arttığı ifade edilmişti.

Fransız inşaat şirketi Lafarge da 2010 yılında Suriye´nin kuzeyine bir çimento fabrikası açmıştı. Şirketin iç savaşın ikinci yılından itibaren, faaliyetlerini devam ettirebilmek amacıyla 1,5 yıl süreyle terör örgütü DEAŞ´a rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı.

Daha sonra DEAŞ´ın ele geçirerek işlettiği fabrikayı ABD destekli YPG/PKK ele geçirmiş ve üs olarak kullanmaya başlamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER