Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Koalisyon Sözcüsü Ryan: Suriye´den planlı çekilme başladı

ABD´nin, Suriye´den planlı çekilme süreci başladı... Çekilme sürecinin başladığını duyuran Suriye´deki DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan, operasyonun güvenliği için çekilme programının zamanına, yerine ve askeri hareketliliğine ilişkin ayrıntılı

Koalisyon Sözcüsü Ryan: Suriye´den planlı çekilme başladı

ABD´nin başını çektiği uluslararası koalisyon, Suriye´den planlı çekilme sürecinin başladığını ilan etti. Suriye´deki DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan, operasyonun güvenliğini gerekçe göstererek çekilme programının zamanına, yerine ve askeri hareketliliğine ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmayacağını söyledi.

19-01/11/albay.jpg

Ryan, "Operasyonun güvenliği nedeniyle çekilme takvimi, yeri ve askerlerin hareketliliğiyle ilgili bilgi paylaşımı yapılmayacak" dedi.

PENTOGON´DAN DA AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı´ndan da benzer bir açıklama gelmişti. Pentagon´dan bir yetkili, ABD ordusunun Suriye´deki ekipmanlarından bazılarını çekmeye başladığını açıklamıştı. Pentagon da güvenlik gerekçesiyle çekilen ekipmanın ne olduğu ya da hangi bölgelerden nakledildiğine dair bilgi vermemişti.

Amerikan CNN televizyonu da Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM´un çekilme operasyonunda kullanılacak gemi ve uçakların belirlediğini duyurmuştu. Çekilme süreci, ABD Başkanı Donald Trump´ın 19 Aralık 2018´de aldığı karar sonrasında başlamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER