Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Koalisyon güçlerinden Deyrizor´a saldırı: 50 sivil hayatını kaybetti

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri, Deyrizor´un Bagoz beldesinde kuşatılan DEAŞ´lılara son 24 saatte düzenlediği hava, füze ve topçu saldırılarında 50 sivil hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi.

Koalisyon güçlerinden Deyrizor´a saldırı: 50 sivil hayatını kaybetti

Suriye´nin Deyrizor ilinde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DEAŞ hedeflerine düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 50 sivil öldü.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyonun Deyrizor´un Bagoz beldesinde kuşatılan DEAŞ´lılara son 24 saatte düzenlediği hava, füze ve topçu saldırılarında 50 sivil hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi.

DAEŞ HEDEFLERİ VURULDU AMA...

Koalisyondan henüz açıklama yapılmadı.

Bagoz´da, DEAŞ ile YPG/PKK arasında önceki gün yeniden başlayan çatışmalar sürüyor. ABD´nin havadan yoğun bombardımanla, Fransa´nın da füze saldırılarıyla destek verdiği YPG/PKK henüz ilerleme kaydedemedi.

İki terör örgütü arasında sıkışan binlerce sivilden yüzlercesi dün bombardımanlar sürerken beldenin dışına çıkabilmişti. YPG/PKK, DEAŞ´lıların ailelerini koalisyona teslim ederken, kalan sivilleri ise El Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne götürmüştü. DEAŞ´lıların ailelerinin özel kamplara, diğer sivillerin ise El Ömer´de YPG/PKK´nın kontrolünden geçtikten sonra Haseke´deki Hol kampına gönderileceği öğrenilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER