Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KKTC YENİ CUMHURBAŞKANINDAN AYRILIK VURGUSUNA CUMHURBAŞKANINDA SERT TEPKİ

Haber Duruş

KKTC YENİ CUMHURBAŞKANINDAN AYRILIK VURGUSUNA CUMHURBAŞKANINDA SERT TEPKİ

KKTC'de dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Mustafa Akıncı, daha mazbatasını almadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ‘yavru vatan' polemiği yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'e hareketinden önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile ana-yavru ilişkisinin sona ermesi gerektiğini savunan Akıncı'ya, Burada `İki kardeş ülkeyiz` dediğiniz zaman ortaya çok farklı tablolar çıkar. Sayın cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulağından duyması gerekir” dedi. Akıncı CNN Türk'te canlı yayındayken, yaşanan krize cevap verdi ve Türkiye bu yavrunun büyümesini istemiyor mu? Biz hep yavru mu kalalım” karşılığını verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt seyahati öncesi düzenlediği basın toplantısında, Akıncı'nın dün gece yaptığı açıklamaları şu ifadelerle eleştirmişti:

Sayın Akıncı KKTC halkının seçimiyle göreve gelmiştir. Burada ‘İki kardeş ülkeyiz' dediğiniz zaman ortaya çok farklı tablolar çıkar. Sayın cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulağından duyması gerekir. Türkiye KKTC'yi neden sahipleniyor? Bunun bir esbabı mucibesi var. Kardeş olarak çalışmanın bile bir şartı vardır. Bu ülke kuzey Kıbrıs'a bedel ödemiştir. Biz şehitler vermişiz. Ve bedel ödemeye devam ediyoruz. Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası alanda kavgasını veren kim. Acaba Sayın Akıncı tek başına bu kavgayı verebilir mi? Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a bakışı yavru vatandır ve böyle bakmaya devam edecektir. Bir ananın yavrusuna bakışı nasılsa böyle bakmaya devam edecektir. Kendi görüşü böyledir. Ben de hoşgörüyle bakabilirim. Ama daha sonra sarfı nazar edebilirler. Bu da pek hoş olmaz.”

HABER DURUŞ.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER