Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KKTC ikinci bir Monako olma yolunda

KKTC´nin savunmasında ve Dışişleri´nde Türkiye´nin sorumluluk üstlenmesi ile Akdeniz´de ikinci bir Monako modelinin fiilen hayat buluyor

KKTC ikinci bir Monako olma yolunda

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akdeniz´de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye´nin Doğu Akdeniz ve KKTC konusunda daha proaktif bir süreç izleyebileceğine dikkati çeken Kumbaroğlu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Başbakanı Tatar´ın basın toplantısındaki tutumları ve kullandıkları dil, her iki liderin de yavru vatanın çıkarlarını sonuna kadar koruyacağını gösteriyor.

Türkiye´nin Maraş hamlesi, Kara-Hava-Deniz kuvvetleriyle attığı adımlar ve diplomatik dilin ortak bir hale gelmesi son derece önemli.

Gelişmelere baktığımızda KKTC´nin savunmasında ve Dışişleri´nde Türkiye´nin sorumluluk üstlenmesi ile Akdeniz´de ikinci bir Monako modelinin fiilen hayat bulmakta olduğunu görüyoruz.

KKTC ile yapılan işbirliğinin enerji sektörüne taşınmasının hayati önem taşıdığına vurgu yapan Kumbaroğlu, şöyle devam etti:

"Adaya boru hattıyla su götürdüğümüz gibi doğalgaz da elektrik de götürebiliriz. Şimdi bu işbirliğini enerji diplomasisine taşıma zamanı.



Anahtar Kelimeler: KKTC ikinci Monako olma yolunda

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER