Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kıyı Emniyeti: İstanbul Boğazı'nda mayın olasılığı çok yüksek bir cisim görülmüştür

Balıkçılar tarafından Sarıyer-Garipçe açıklarında bulunan cisim, Sahil Güvenlik Komutanlığı uzmanları tarafından inceleniyor

Kıyı Emniyeti: İstanbul Boğazı

İstanbul Boğazı girişinde Ukrayna'nın liman girişlerine döşediği mayınlardan biri olduğu düşünülen mayın görüldü. Balıkçılar tarafından tespit edilen mayının Sarıyer-Garipçe açıklarında bulundu. Eski tip olduğu belirlenen mayın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından SAS timleri tarafından inceleniyor.

Kıyı Emniyeti'nden açıklama

Olay ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Boğazı Kuzey Demir bölgesi civarında mayın olasılığı çok yüksek bir cisim görülmüştür. Vts gerekli yerlere bilgi vermektedir. Cismin yuvarlak top gibi ve üzerinde boynuz gibi çıkıntıları olduğu belirtilmiştir. Vts gemilerin şuan için demir yerine yaklaşmamaları bilgisini vermektedir" denildi.

Deniz Kartali haber sitesinin haberine göre, ayrıca Ağva'da da başka bir tetikleyici mekanizmanın bulunduğu bildirildi.

Deniz trafiğini düzenleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü balıkçılara ve gemilere alana yaklaşılmaması uyarısında bulunurken, uzmanlar incelemelerini sürdürüyor.

garipce.jpg

Balıkçılar tarafından bulunan cisim / Fotoğraf: denizkartali.com

 

MSB: İstanbul Boğazı açıklarındaki mayın benzeri cisme müdahale ediliyor

Milli Savunma Bakanlığının (MSB), sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, "Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkisine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hale getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır" bilgisi verildi.

Boğaz açıklarında mayın benzeri cisim ihtimaline karşı arama yapılıyor

İstanbul Boğazı açıklarında ticari bir gemi tarafından tespit edilen mayın benzeri cisimle ilgili çalışmalar sürerken, denizde mayın benzeri cisim bulunması ihtimaline karşı arama çalışmaları yürütülüyor.

Boğaz'daki ticari bir gemide bulunanların denizde mayın benzeri bir cisim görerek durumu yetkililere bildirmesi üzerine Sualtı Savunma Timleri (SAS) tarafından emniyete alınan cismin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Boğaz'ın başka noktalarında mayın benzeri cisim olma ihtimaline karşı ekipler arama çalışması yapıyor. Çalışmalara Anadolu Feneri açıklarında havadan helikopterle de destek veriliyor.

Rusya'nın mayın iddiasını Ukrayna yalanlamıştı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna harekatıyla birlikte Ukrayna deniz kuvvetlerinin Karadeniz'de 3 limanın açığına döşediği mayın hatlarında kopma yaşandığını ve mayınlar İstanbul Boğazı'na doğru sürüklendikleri açıklanmıştı.

Ukrayna ise bu iddiayı yalanlamıştı. Ukrayna Denizcilik İdaresi'nin Başkan Yardımcısı Viktor Vişnov, "Bu Rus tarafından ortaya atılmış olan tamamen yanlış bir bilgi. Bu iddialar Karadeniz yollarını kapamayı meşrulaştırmak için ortaya atılıyor" demişti.

 

Kaynak:  Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER