Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kırgız yazar Aytmatov 89. doğum yılında anıldı

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, doğumunun 89. yılında Kırgızistan´ın başkentindeki mezarı başında anıldı.

Kırgız yazar Aytmatov 89. doğum yılında anıldı

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, doğumunun 89. yılında Kırgızistan´ın başkenti Bişkek´teki mezarında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı. Aytmatov´un Ata Beyit Devlet Mezarlığı´ndaki kabrine çelenk ve çiçek bırakılan anma töreninde Kur´an-ı Kerim okundu. Yazarın ailesi tarafından ölümünden sonra müzeye dönüştüren evi de ziyaretçilere açıldı.

"GURUR VERİCİ BİR GÜN"

Öğrencileri ile Aytmatov´u evini gezen Bişkek 58. Devlet Okul Müdürü Almagül İsrailova, yaptığı açıklamada, "Bugün bizim için çok gurur verici bir gün. 12 Aralık Cengiz Aytmatov´un doğum günüdür. Aytmatov, yaşasaydı bugün 89 yaşında olacaktı. Aytmatov´un doğduğu topraklarda yaşamaktan büyük gurur duyuyorum. Aytmatov, sadece Kırgızistan´ın değil, tüm Türk dünyasının gurur kaynağıdır. Aytmatov, Kırgız-Türk dostluğunun köprüsünü oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Üniversiteden bir grup öğrencisine eşlik eden akademisyen Asel Satıbaldiyeva, Kırgız halkı için 12 Aralık´ın çok önemli bir tarih olduğunu belirterek "Aytmatov, Kırgızistan´ın en saygın kişisidir." dedi.

Kırgız dili öğretmeni Kaliça Obogulova da Aytmatov´un Kırgız dilinin gelişmesine ve dünyada tanınmasına büyük katkı sağladığını vurguladı. Aytmatov´un evini ilk kez ziyaret eden Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencisi Aynazik İsrailova, Aytmatov´a ait eşya ve eserlerin kendisini duygulandırdığını söyledi. Ulusal Bilimler Akademisinde de Aytmatov´un eserlerin tanıtıldığı sergi düzenlendi. Etkinliğe bakanlar ve çok sayıda bilim adamı katıldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER