Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KILIÇDAROĞLU´NUN MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleriyle 10´arlı gruplar haline yaptığı görüşmeleri tamamladı. CHP PM toplantısında, daha önce partiden ihraç edilen Nazlıaka´nın da bulunduğu 5 kişinin "bağışlama" talepleri görüşülecek.

KILIÇDAROĞLU´NUN MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleriyle 10´arlı gruplar halinde yaptığı görüşmeleri tamamladı.

Kılıçdaroğlu, yarın düzenlenecek Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi dün ve bugün milletvekilleriyle bir araya geldi.

Partisinin milletvekillerini 10´arlı gruplar halinde Merkez Yönetim Kurulu salonunda kabul eden Kılıçdaroğlu´nun, başta ittifak tartışmaları olmak üzere, CHP´nin gelecek süreçte izleyeceği yöntemlere ilişkin fikir alış verişinde bulunduğu öğrenildi.

Görüşmeler sırasında Kılıçdaroğlu´nun parti örgütlerinin seçimler için hazırlıklı olmasını istediği, ayrıca seçim güvenliği noktasında CHP´nin atacağı adımları anlattığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu´nun ayrıca seçmende sandığa gitme noktasında güvensizlik oluşturacak söylemlerden kaçınılmasını istediği ifade edildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu´nun yakın bir zamanda, ittifak konusunda bazı siyasi parti genel başkanlarıyla görüşmeler yapabileceği de öğrenildi.

Nazlıaka´nın affı oylanacak

Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 14.00´te PM toplantısına başkanlık edecek. İttifak konusunun ele alınacağı toplantıda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun PM´den yetki alabileceği ifade edildi. Yapılacak görüşmeler sonunda bir ittifaka karar verilirse bunun onayı da yine PM´de karara bağlanacak.

PM´de, daha önce partiden ihraç edilen Aylin Nazlıaka´nın da bulunduğu 5 kişinin "bağışlama" talepleri ele alınacak. PM´den onay çıkması durumunda, Nazlıaka 2 yıl aradan sonra yeniden CHP´ye dönebilecek.

Nazlıaka, CHP Yüksek Disiplin Kurulunca, Mart 2016´da "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resminin indirildiği" iddiasıyla başlayan tartışmalar sonucunda, partiden oy çokluğu ile ihraç edilmişti.

2019´a doğru stratejik değerlendirmeler

PM toplantısı öncesinde, PM üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ve milletvekillerinin katılımı ile "2019´a doğru stratejik değerlendirmeler" konulu sunum yapılacak. Sunumu, kamuoyu araştırma şirketi KONDA´nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır yapacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER