Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu´ndan Cumhurbaşkanlığına adaylık açıklaması: Olabilir, parti içinde konuşuruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ´Cumhurbaşkanlığına aday olur musunuz´ sorusuna ´Olabilir. Parti içinde konuşuruz.´ diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu´ndan Cumhurbaşkanlığına adaylık açıklaması: Olabilir, parti içinde konuşuruz

Özel bir TV kanalının canlı yayınında soruları yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU´NDAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ´Cumhurbaşkanlığına aday olur musunuz´ sorusuna ´Olabilir. Parti içinde konuşuruz.´ diye yanıtladı.

GİZLENECEK SAKLANACAK BİR ŞEYİMİZ YOK

Biz hayatımızda 1 milyon doları görmedik. Kızım avukat gitmiş küçük bir daire almış. Bu konuda benim, yakınlarımın bütün akrabalarımın mal varlığını araştırın. Gizlenecek saklanacak bir şeyimiz yok, tertemiz insanlarız. Hatalarımız olabilir.

KHK SİVİLLERE CEZA MUAFİYETİ

Demokrasiye bir kasıt olursa vatandaşların direnme hakkını kullanması gerekir demiştim. 15 Temmuz darbe girişinden sonra konuşma yaptım. Hukuku ve demokrasiyi katledenlere karşı direnme hakkı demiştim. Direnme hakkını kullananlar hiçbir zaman suçlanamazlar.

Kimse direnme hakkını kullananlara karşı sen haksızsın diyemez. Gelelim oraya. Bu madde ne diyor. Bu da önemli.

Tankın önüne çıkan, hayatını kaybeden 250 şehit bunlardan hangisi suçlandı, hiçbiri suçlanmadı. Sorun nerede, sorun şurada. Köprüde askerler linç edildi. Şimdi rütbesiz bir askerin günahı nedir? Komutanı emir vermiş. Komutanın emrini tartışmaya açarsanız orada askerlik bitmiş demektir. Siz konutana bir şey yapmıyorsunuz ama eri linç ediyorsunuz.

Köprüde linç edilen askerlerin haklarının aranması lazım. O askerlerin hiç günahı yok. Komutanlara her cezayı verin. Hepsi aynı görüşe, bunun soruşturulması lazım dediler. 16 Temmuz´da TBMM´de direnme hakkını söyledim. AK Partili vekiller alkışladı. Bu dönemi soğuk kanlılıkla, hukuk içinde kalarak atlatmamız gerekmektedir. Devlet hukuk içinde devlettir dedi. Peki bu nedir? Bu düzenleme nedir? Burada 2 şey var. Cezayi sorumsuzluk getiriyorsunuz, af getiriyorsunuz. Bakanlar Kurulu af getiremez.

Bundan sonraki olayları da kapsamaktadır dedi, Burhan Kuzu. Kendi partisinden eleştiri gelince düzeltti. Siyasal görüş olarak, hükümete yakın ceza hukukçuları da bunu söylüyor, yanlıştır diyor.

Bu af, gelecek için de dokunulmazlık. Milletvekillerine sağlanan dokunulmazlıktan daha sağlam bir dokunulmazlık. Böyle bir rezalet olabilir mi?

O olay olduğunda boğazını kesip başında fotoğraf çektiren kişi insan değildir. Bahçeli´nin dediği gibi iblistir o. Bu çocuk bizim evladımız. Ne yapsın. Talimat vermiş gelmişler. Şimdi de bu fotoğrafı savunur noktaya savruluyorsunuz.

Anayasa Mahkemesi, anayasanın askıya alınmasına yol açmıştır. Anayasa Mahkemesi diyor ki; ´Değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddeler KHK ile değiştirilirse ben buna bakmam´ diyor. Anayasa Mahkemesi başkanı ve üyelerine sormak isterim, ´Kış lastiğinin, taşeronun, afların, ihale yasasının OHAL ile ne ilgisi var?´

Bu kararları aldın, sen geçmişte bunları değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddeler dahilinde denetliyordun.

Anayasa Mahkemesi´ne tarihi bir fırsat sunuyoruz. Geçmişte verdiği karardan nasıl döndüyseniz, size doğruya sapma fırsatı veriyoruz. Türkiye´yi bu durumdan kurtarın.

Parlamentonun varlık nedeni ne? Parlamento 15 Temmuz´da bombaların altında görevini yaptı. Neden OHAL´i çıkarıyorsunuz. 4 parti OHAL´e karşı çıktı. Siz FETÖ ile mücadele ettiniz de birisi size karşı mı çıktı? Parlamentoda iç tüzüğün bize verdiği bütün hakları kullanıyoruz. Gönül isterdi ki parlamentonun o nurunu korumak sadece CHP´nin görevi olmasın.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER