Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu´na İstanbul ağırlıklı miting programı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yapacağı miting ve toplantıları organize etmek üzere, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan´ın başkanlığında oluşturulan organizasyon komitesi taslak programları oluşturdu.

Kılıçdaroğlu´na İstanbul ağırlıklı miting programı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart´a kadar 8 kez İstanbul, 3´er kez Mersin, Bursa ve Ankara olmak üzere toplam 20 ilde seçim çalışması yapacak. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu´nun 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yapacağı miting ve toplantıları organize etmek üzere, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan´ın başkanlığında bir süre önce oluşturulan organizasyon komitesi taslak programları hazırladı.

İYİ Parti ile yapılan iş birliği çerçevesinde hazırlanan miting programında, CHP´nin bu seçimlerde büyük önem verdiği ve oy durumunun kritik olduğu illere ağırlık verildi.

Kampanyanın gidişatına göre değişebileceği belirtilen taslakta Kılıçdaroğlu´na, İstanbul başta olmak üzere Mersin, Ankara ve Bursa ağırlıklı program belirlendi.

Kılıçdaroğlu, 31 Mart´a kadar 8 kez İstanbul, 3´er kez de Mersin, Bursa ve Ankara olmak üzere toplam 20 ilde seçim çalışması yapacak.

İlk ziyaret Batman´a

CHP Genel Başkanı´nın miting programında ilk ziyaret Batman´a ayrıldı. Batman il örgütünün uzun zamandır dillendirdiği ziyaret talebini dikkate alan organizasyon komitesi ilk çalışmayı bu ile ayırdı.

27 Şubat´ta Batman´a gidecek Kılıçdaroğlu, 28 Şubat´ta Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey´i aday gösterdiği Bursa´da olacak. Bu seçimlerde Bursa´ya ayrı bir önem veren Kılıçdaroğlu´nun, 18 Mart ve 28 Mart´ta da yine Bursa´da olması planlanıyor.

İYİ Parti´nin büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri için aday gösteremediği Mersin´e de miting programında ayrı bir önem verildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti adayı olması planlanan ancak seçim kuruluna süresinde teslim edilmeyen liste nedeniyle bu partiden aday olamayan Burhanettin Kocamaz´ın Demokrat Parti´den aday gösterilmesi ile daha da kritik bir il halini alan Mersin´i 3 kez ziyaret edecek. 1 Mart´ta bu kentte olması beklenen Kılıçdaroğlu ayrıca 7 ve 16 Mart´ta da Mersin´de bulunacak.

Ankara ve İstanbul programları

Kılıçdaroğlu´nun seçim çalışmaları 2 Mart´ta Muğla ile devam edecek. Mevcut başkan Osman Gürün´le yola devam kararı alan Kılıçdaroğlu, partisinin adayına oy isteyecek.

3 Mart´ta Ankara´da seçim çalışmasında bulunacak Kılıçdaroğlu, CHP´nin geçen yerel seçimlerde de aday gösterdiği Mansur Yavaş için oy talep edecek. Kılıçdaroğlu ayrıca, 20 ve 24 Mart tarihlerinde de İYİ Parti ile iş birliği yapılan Başkent´te Yavaş için vatandaşlarla bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun aday gösterildiği İstanbul´a 8 kez gidecek. İlk ziyaretini 4 Mart´ta İstanbul 1. Bölge´ye yapacak Kılıçdaroğlu, 11 Mart´ta 2. Bölge, 19 Mart´ta 3. Bölge´de adaylarına oy isteyecek. Kılıçdaroğlu´nun İYİ Parti ile iş birliği yapılan kente 22, 23, 26, 29 ve 30 Mart´ta da gitmesi planlanıyor.

İzmir ve diğer iller

Kemal Kılıçdaroğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer´i aday yaptığı İzmir´e ilk ziyaretini 5 Mart´ta gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu, kendisinin de seçim bölgesi olan İzmir´e 13 Mart´ta bir ziyaret daha yapacak.

Kılıçdaroğlu, 6 Mart´ta mevcut başkan Ali Orkun Ercengiz´in yeniden aday gösterildiği Burdur´da, 8 Mart´ta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar´ın aday yapıldığı Adana´da, 9 Mart´ta mevcut başkan Özlem Çerçioğlu´nun tekrar aday gösterildiği Aydın´da, 10 Mart´ta ise Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek´in aday olduğu Antalya´da seçim çalışmalarını sürdürecek.

12 Mart´ta Edirne´de, 14 Mart´ta Eskişehir´de olması planlanan Kılıçdaroğlu´nun 15 Mart Tekirdağ, 17 Mart Hatay, 21 Mart Zonguldak ve Bartın programları bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Mart´ta Manisa ve Balıkesir, 26 Mart´ta ise Kırklareli´ne gidecek.

İttifak genişledi

CHP ve İYİ Parti arasında daha önce toplam 50 ili kapsayan iş birliğinin ise genişlediği belirtiliyor.

Geçici aday listelerinin teslim edildiği 19 Şubat günü, İYİ Parti ile CHP´nin 23 büyükşehir ve 27 il olmak üzere 50 ilde iş birliği yaptığı açıklanmıştı.

Son yapılan değerlendirmelerin ardından iş birliği yapılan il sayısının arttığı, Karabük´ün İYİ Parti´ye, Sivas ve Amasya CHP´ye bırakıldığı belirtiliyor. Böylece iş birliği yapılan il sayısı 30 ille beraber toplamda 53´e yükselmiş oldu.

CHP 19 Şubat´ta İYİ Parti ile iş birliği kapsamında 19´u büyükşehir 38´i de il olmak üzere toplam 905 seçim bölgesinde aday göstermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER