Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu: Cinayeti konuşmak değil, CHP'yi tartıştırmak istiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olayda bahsi geçen milletvekili Süleyman Girgin'den HTS kayıtlarını istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "CHP'yi tartıştırmak istiyorlar, bu tuzağa düşmeyeceğiz" diye konuştu

Kılıçdaroğlu: Cinayeti konuşmak değil, CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’li bir milletvekilinin, Pınar Gültekin'in babasını arayarak 'davadan vazgeçin' dediği” iddialarıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "İddiayı ispat etsinler. HTS kayıtlarını istedim" dedi. Kılıçdaroğlu, "Cinayeti konuşmak değil, CHP'yi tartıştırmak istiyorlar, bu tuzağa düşmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Gültekin'in babasını olaydan hemen sonra aradığını belirten CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, HTS kayıtlarını istediğini ve böyle bir konuşma yapmadığını ifade etmişti.

'TIPIŞ TIPIŞ UYGULAYACAKLAR'

Kılıçdaroğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili verdiği tahliye kararına yöneltilen tepkileri de eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hem devlet olarak uluslararası sözleşmenin altına imza atacaksınız, sonra dönüp 'AİHM kararını uygulamam' diyeceksiniz. Bunun faturası Türkiye'nin önüne gelir. Ama ben söyleyeyim. Tıpış tıpış uygulayacaklar, başka seçenekleri yok."

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca, Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını yakında açıklayacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının da ondan sonra konuşulacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili kararı Millet İttifakı verecek. Benim irademdeki bir olay değildir'' diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER