Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu: “Birisi çıkıp ‘Sizin oyunuz kaç, konuşmayın’ derse kriz çıkar. Davutoğlu haklı”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa ve güncel konulara ilişkin soruları yanıtladı: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100’de Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı:

Kılıçdaroğlu: “Birisi çıkıp ‘Sizin oyunuz kaç, konuşmayın’ derse kriz çıkar. Davutoğlu haklı”

HDP’nin kendi adayını çıkarması

“HDP’yle ilgili benim bir şey söylemem doğru değil. Ama tabii şahsen Altılı Masa’dan tümüyle bağımsız olarak CHP’nin genel başkanı olarak ifade edeyim; şahsen demokrasiden yana tavır alan bir cumhurbaşkanı adayı çıktığında demokrasiyi savunan herkesin cumhurbaşkanı adayına destek vermesi lazım.

“Tabii HDP de Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaşların oylarıyla seçtiği, parlamentoya taşıdığı,haftada bir kez TBMM’yi yöneten saygın bir parti. Bizim bütün partilerle ilişkimiz var. AK Parti’yle nasıl görüşüyorsak, MHP’yle nasıl görüşüyorsak, HDP’yle de görüşüyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok. Bayramlaşmayı tüm partilerle yapan tek partiyiz. Onu da ifade edeyim.

“Bana göre, her koşulda millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kazanacak. Her koşulda. O konuda herkesin emin olmasını isterim. Hiç kimse karamsarlığa kapılmasın.”

Davutoğlu’nun açıklamaları

“Sayın Davutoğlu’na soruyorlar; ‘Ya birisi çıkıp size dese ki, ‘Sizin oyunuz kaç? Dolayısıyla siz konuşmayın’ gibi. ‘Size bir hak verilmesin’ ya da buna benzer bir şey söylerse. O zaman kriz çıkar diyor. Ee doğru. Yanlış mı? Siz kalkıp da Altılı Masa’daki bir genel başkana diyebilir misiniz ‘Senin oyun kaç arkadaş, sen neden bu kadar konuşuyorsun?’ Bu, acaba biz bir söz nasıl alırız liderin ağzından ve bu aldığımız sözü nasıl masayı dağıtmak için kullanabiliriz? Biz bu tezgahların tümünün farkındayız. Ama halkımızdan şunu istiyoruz. Bizi sabırla dinleyin. Biz Türkiye’yi düzelteceğiz, herkes sabırlı olsun.”

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı olunacaksa imza atacaklar tabii”

“Sayın Davutoğlu’nun söylediği imza olur. (Altılı Masa liderleri) eğer Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa onların da görevleri olacak doğal olarak. Belli yerlere imza atacaklar tabii. Yani oraya gelip de sadece aylık almak yok.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER