Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ?kardeşim? diyebileceği bir ismi arıyor

Mehmet Barlas- 02.05.2018

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ?kardeşim? diyebileceği bir ismi arıyor

CHP´nin Cumhurbaşkanı adayı 4 Mayıs Cuma günü saat 10.00´da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu´nda açıklanacağına göre, "Aday Toto" oynamak için önümüzde sadece iki gün var...

Temel çözüm 
Abdullah Gül ve "Arkadaşları"nın adaylık iddialarını geri çekmelerinden bu yana, CHP´nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna cevap bulmak çok zorlaştı. Geçen seçimde MHP ile birlikte belirledikleri bir "Çatı Adayı" ile meydanlara çıkan CHP´liler bu defa olaya tam tersinden Yani "Temel"den gitmeyi denediler ve Saadet Partisi Başkanı "Temel" Karamollaoğlu´nun bulacağı çözüme güvendiler. Abdullah Gül´de somutlaşan bu çözüm boş çıktı.

Abdüllatif Şener mi?
Kesin olan şey CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun Cumhurbaşkanı adayı olmayacağıdır. Çünkü Abdullah Gül deneyiminden anlaşıldığı kadarı ile CHP´liler geçmişinde AK Partililik bulunan ve hatta Tayyip Erdoğan´ın "Kardeşim" dediği kadar Cumhurbaşkanına yakın olan bir kişiyi aday yapmak için aramaktalar. Mesela AK Parti´nin kurucularından olan Abdüllatif Şener´in ismi de, aday adayları arasında geçmekte.

Mustafa ve Bilal Erdoğan´lar 
Ancak Abdüllatif Şener´e, Tayyip Erdoğan´ın "Kardeşim" falan demediği biliniyor. Bu bakımdan Kemal Kılıçdaroğlu´nun cuma gününde kadar Tayyip Erdoğan´ın kardeşi Mustafa Erdoğan´la görüşmeye çalışacağı tahmin edilebilir. Eğer bu görüşmeden sonuç çıkmazsa Kılıçdaroğlu belki de Tayyip Erdoğan´ın oğlu Bilal Erdoğan´a CHP´nin Cumhurbaşkanı adayı olması için teklif götürebilir.

Muharrem İnce sorunsalı 
Kılıçdaroğlu´nun CHP´nin Cumhurbaşkanı adayını parti dışında araması çok doğaldır. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan´a kardeş kadar yakın bir isim seçimi kazanmazsa, daha sonra CHP´nin genel başkanlığına aday olması ihtimali yoktur. Bu durum Kılıçdaroğlu´nun parti içindeki alternatifi Muharrem İnce´nin nedenaday olamayacağının da göstergesidir.
Evet... Aday toto oynamak için son iki günü yaşıyoruz.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz