Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KEŞMİR'İN ÖZGÜRLÜĞÜ MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİNDE

72 yıldır süren Hindistan işgalinde büyük acılar çeken Müslüman yurdu Keşmir, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde gündeme taşındı.

KEŞMİR

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “Dün, Bugün, Yarınıyla Keşmir Meselesi” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi. Keşmir üzerine çalışan uzman isimlerin konuştuğu konferansta Keşmir meselesine ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.

72 yıldır süren Hindistan işgalinde büyük acılar çeken Müslüman yurdu Keşmir, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde gündeme taşındı. Yeniler Kulübü’nün organize ettiği ‘Dün, Bugün, Yarınıyla Keşmir Meselesi’ konferansında, Güney Asya üzerine çalışan bölge uzmanları, akademisyenler ve gazeteciler sunum yaptı. Programın açılış konuşmasını Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Ersoy yaptı. Konuşmasında küresel zulüm düzenine değinen Ersoy, dünya Siyonizm’i ve ırkçı emperyalizmin mazlum halklar üzerindeki baskılarını Keşmir örneği üzerinden açıkladı.

KEŞMİR’İN ÖZGÜRLÜĞÜ MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİNDE...

Konferansın birinci oturumunda söz alan Güney Asya Stratejik Araştırma Merkezi (GASAM) Başkanı Cemal Demir, “Keşmir’i konuşunca aynı zamanda Arakan’ı, Filistin’i, Doğu Türkistan’ı da konuşmuş oluyoruz. Hindistan 200 milyonun üzerinde Müslüman nüfusa sahip olan dünyada Müslümanların yoğunlukta yaşadığı bir ülkedir. Yıllarca Hindular ve Müslümanlar Hint alt kıtasında barış içinde yaşamışlar. Keşmir sorununun çözümü için Hindistan ve Pakistan Müslümanları sivil direnişin öncüleri olarak Keşmir halkının özgürlüğü için eylem planı yapmalılar. Keşmir halkı, uluslararası sivil diplomasiyi sonuna kadar kullanmalılar. Keşmir’in özgürlüğü bölge Müslümanlarının dayanışmasındadır” diye konuştu.

KÜRESEL GÜÇLERİN PLANLARI KEŞMİR’İ BOĞUYOR

Bölgedeki küresel Siyonist işgal çabalarına da dikkat çeken Demir, “Bölgede son zamanlarda İsrail askerlerinin arttığı bilgilerini alıyoruz. Hindistan-İsrail ve ABD ittifakı her geçen gün ilişkilerini geliştiriyor. Çin’i dengeleme politikası güden ABD’de 2020’den itibaren bölgeye ciddi miktarda askeri yığınak olasılığı ifade edilmektedir. Keşmir halkı güç ve çıkar senaryoların arasında ezilmeye devam ediyor. Hindistan yönetimini suhulete ve Keşmir halkının özel statüsünü vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER