Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kerim Rota: Rusya 2023 Seçimlerinde AK Parti lehine müdahalede bulunabilir

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota katıldığı Bi’ Karar Ver programında ekonomi gündeminin sıcak başlıklarını yorumladı.

Kerim Rota: Rusya 2023 Seçimlerinde AK Parti lehine müdahalede bulunabilir

karar.com'dan gazeteciler Ubade Evli ile Merve Şişman'ın "konu ile ilgili" haberi...

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur konukları Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ile gündemi Bi' Karar Ver programında değerlendirdi.

 

Konu ile ilgili videonun linki: https://youtu.be/rgGaul-7Z-I

 

Yaklaşan seçimleri ve güncel ekonomik verileri yorumlayan Kerim Rota, “Seçim ekonomisini yaparken aynı zamanda enflasyonu ve piyasaları elden kaçırmamak için bir sürü şey yapılacağını düşünüyorum. Mesela, BOTAŞ’ın Rusya’dan doğalgaz borcu erteleme talep etmesi bu işin ipucusudur.” ifadelerine yer verdi.

Son bir sene içerisinde kamu bütçesinden BOTAŞ’a 180 milyar lira kaynak aktarıldığını ifade eden Rota, “Hem bu gelirler BOTAŞ’ın kendi bütçesi içerisinde kalacak hem de kamuya sermaye avansı vermeyi bir gün içinde durdurmuş olacak. Böylece bu, inanılmaz bir seçim harcamasına dönüşebilir.” yorumunda bulundu.

BOTAŞ’ın borcunun ertelenmesini Rusya’dan büyük bir bütçe jesti olarak gördüğünü belirten Rota, 20 yıldır BOTAŞ’ın borç ertelemesini istemeyip bugün istemesini manidar bulduğu sözlerine ekledi. Yine Rota, geçtiğimiz yıllarda Rusya’nın ABD’deki seçimlere sosyal medya üzerinden yaptığı müdahale tartışmalarına değinerek bu borç ertelemesinin “çok daha ağır ve ciddi bir finansal seçim müdahalesi olabilir” dedi.

'UMARIM TÜİK'İN RAKAMLARI DOĞRUDUR'


Son açıklanan TÜİK verileriyle ilgili olarak da konuşan Rota, "nüfus verilerinde karartma var, bunun pandemi sebebiyle olduğu söylenmişti ama daha sonra bu veriler yerine koyulmadı." ifadelerini kullandı. TÜİK ile ENAG’ın açıkladığı enflasyon rakamları arasındaki farkla ilgili olarak da konuşan Rota, "Umarım TÜİK’in rakamları doğrudur. Çünkü gerçekten orada bir sahtekarlık, veri saklama gibi bir durum varsa bu durum Türkiye açısından büyük sonuçları olur, düşünsenize o zaman bugün devlet memurunun aldığı, işçinin aldığı zam gerçek değil demektir." yorumunda bulundu.

'ALTILI MASANIN HENÜZ BİR İNTERNET SİTESİ YOK'


Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota altılı masa hakkında, "Altılı masanın iletişiminin daha kuvvetli olması gerektiği bir gerçek. Zaten o nedenle ki liderlerin bu iletişim komisyonunun çalışması ve daha net bir iletişim yapılması konusunu istediler zaten. Seçim kampanya döneminde daha kuvvetli olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar yaklaşık 8 ay boyunca altılı masanın kuruluşundan bu yana bu iletişimin çok kuvvetli yapılabildiğini söyleyemem. Yani altılı masa adında henüz bir internet sitesi yok mesela. 'Altılı masa nedir?' diye düşünenler altılı masanın içerisindeki partilere girerek parça parça bir şey kapmak zorundalar." ifadelerine yer verdi.

Ekonominin ne kadar sürede düzeleceğiyle alakalı bir soruya ise Kerim Rota, “Geçen sene, 1 sene içerisinde Türkiye tekrar tek haneli enflasyonu görür diyen herkes artık bunu 2 seneye çıkarmış durumda.” cevabını veren Rota’ya göre Altılı Masa’nın da kendisine buna paralel bir hedef koyacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER