Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kendilerini Çarşı üyesi olarak tanıtan, ırkçı içerikli ve şiddete çağıran marş söyleyen 16 kişi gözaltına alındı

Çarşı grubunun 3,2 milyon takipçili Twitter hesabından yapılan açıklamada grubun davranışının “asla tasvip edilmediği” duyuruldu.

Kendilerini Çarşı üyesi olarak tanıtan, ırkçı içerikli ve şiddete çağıran marş söyleyen 16 kişi gözaltına alındı

10 ili yıkan depremin ardından sosyal medyada çıkan yağma söylentileri üzerine bölgeye giden ve Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyesi olduğunu söyleyen bir grup Suriyelileri ve Afganları hedef alan skandal ifadelerle yüklü bir marşı söylerken video kaydedip sosyal medyada paylaştı.

Marşın sözleri şöyle:

“Vuralım Suriyi Hatay’da, vuralım Afganı Kahramanmaraş’ta, yeter artık bitsin bu barış, havaya kalksın kalaşnikoflarımız”

“Pişmanlığımız ya da geri adımımız mümkün değil”

Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Mehmet Hasan Durmuşoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada Çarşı grubu olarak herhangi bir pişmanlıklarının olmadığını, yapılanların arkasında olduklarını ifade etti.

 

16 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada nefret ve şiddet içeren sloganlar atan şahısların gözaltına alındığı ve haklarında işlem başlatıldığı duyuruldu.

Ankara Emniyeti ayrıca söz konusu sloganı atan şahısların gözaltına alındığı anlara dair fotoğrafları da paylaştı.

Öte yandan Çarşı grubunun 3,2 milyon takipçili Forzabeşiktaş internet hesabından yapılan açıklamada grubun davranışının “asla tasvip edilmediği” bildirildi. Açıklama şöyle:

“Depremin ilk gününden beri elimizden geldiğince, yetebildiğimizce, canla başla bölgedeki halkımızın tüm ihtiyaçlarına bir nebze olsun derman olmak için didinip dururken, bu çalışmalara destek olmak için gelen bir grup taraftarın ne davranışını ne de söylemini asla tasvip etmediğimizi bildirmek isteriz.”

 

Kaynak: serbestiyet.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER