Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Kendi kanatlarımızla uçmalıyız?

ESAM Çarşamba Konferansları´nın bu haftaki konuğu OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın oldu.

?Kendi kanatlarımızla uçmalıyız?

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi´nin (ESAM) geleneksel hale gelen Çarşamba Konferansları´nın bu haftaki konuğu Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın oldu. ESAM Konferans Salonu´nda ?Sanayileşmenin Neresindeyiz?? konusu ile gerçekleşen programa, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerli ve milli üretim konusunda bürokrasiye durumu anlatamadıklarından şikâyet eden Aydın, ?Savunma sanayiinde güzel şeyler yapılıyor, bazı başarılarımız var. Ama sivil tarafa gittiğimiz zaman dökülüyoruz. Dışa bağımlılığı azaltmak için adım atamıyoruz. Yazdıklarımızı yapamıyoruz. Yaptıklarımızı yerli ve milli şekle çeviremiyoruz. Kendi kanatlarımızla uçmalıyız. Başkalarının kanatları ile uçmaya çalışanlar Hürkuş olamazlar? dedi.

 

SAVUNMADAKİ BAŞARI SİVİLDE YOK

Savunma sanayiinde alınan başarıların sivil alanda alınamadığını dile getiren Aydın, ?Dünyada bizim şirketlerinizle aynı dönemlerde kurulan şirketler dünya devi oldu. Onlar bunları sürdürülebilir hale getirdiler. Ama bizim tarafta çekişmeler, çatışmalardan dolayı geliştiremedik. Hala bu tartışmalar Türkiye´de devam ediyor. Savunma sanayiinde güzel şeyler yapılıyor. Bazı başarılarımız var. Ama sivil tarafa gittiğimiz zaman dökülüyoruz. Dışa bağımlılığı azaltmak için adım atamıyoruz. Yazdıklarımızı yapamıyoruz. Yaptıklarımızı yerli ve milli şekle çeviremiyoruz. Buralarda patinaj yapıyoruz. Buna bir çözüm üretmemiz lazım. Savunma sanayiinde yaptığımız başarıları burada da yapmalıyız ama burada inanılmaz engeller var. Bunun çözümü için çalışmalıyız? çağrısında bulundu.

SATIN ALMAYA ODAKLANMIŞIZ

?Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın ?sanayileşme nasıl olmalı´ felsefesi Savunma Sanayii Müsteşarlığı´nda var? diyen Aydın, bu başarının diğer bakanlıklarda olmadığını belirtti. Aydın, devamında şunları kaydetti: ?Diğer bakanlıklara geldiğimiz zaman buralar yolgeçen hanı. Yani biz satın alma üzerine odaklanmış, iyi satın almacı, iyi ihaleci olmadan öte geçemiyoruz. Savunma Sanayii Müsteşarlığı´nda bir sanayi felsefesi var. Bu konuda yetişmiş, olaylara yerli ve milli bakan bir yapı var. ?Buraya biz Türkiye´yi üstün kılmak için geldik´ diyorlar. Ama diğer bakanlıklarda, belediyelerde böyle olmuyor. Türk savunma sanayiinde önemli çalışmalar yapıp önemli başarılara imza atıyoruz.?

KİMSEYE DİNLETEMEDİK

Aydın, ?Biz bu zamana kadar hep raylı sistemimizi dışarıdan aldık. O zamanlar bunu yapan bizim firmalarımız vardı. Ama buna imkân sağlanmadı. Biz bunu bürokrasiye anlatamadık. Devletin yetkili mercileri bizi dinlemezse biz bir yere varamayız. Hepimiz masaya oturup sabaha kadar çalışacağız. Biz bunu anlattık ama yetkili merciler dinlemedi. Bizim mücadelemiz sonucunda artık yerli firmalarımız bunu yapıyorlar. İmkân verildiğinde biz bunu yapıyoruz. Ama imkân verilmiyor. Bu firmalar Türkiye´nin birçok yerinde var. Artık bazı belediyeler raylı sistemleri yerli firmalara yaptırıyor. Biz bunu bürokrasidekilere karşı başardık. Başkalarının kanatları ile uçmaya çalışanlar Hürkuş olamazlar. Yerli ve milli üretim olmadan olmuyor? dedi.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER