Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kendi Felaketine Alkış Tutmak

Mehmet BEYHAN - 24.10.2018 Çarşamba

Kendi Felaketine Alkış Tutmak

24.10.2018 Çarşamba

Dünyadaki güç dengelerin hızla değiştiği, bölgemizin belirsiz bir ortama doğru sürüklendiği son yıllarda, her zamankinden daha fazla dikkatli olmayı zorunlu kılmaktadır.

Türkiye ve dünya kamuoyu Cemal Kaşıkçı´nın cinayetini konuşurken, geçtiğimiz Cumartesi günü ABD´nin New Jersey eyaletinde ?´Kürtlerin Bağımsızlığı´´ adı altında yeni bir toplantı daha yapıldı.

Bu toplantıdan beni haberdar eden dostumun verdiği bilgilere göre, söz alan konuşmacılardan biri: ?´İsrail Kürtlerin Bağımsızlığını destekleyen ülkedir´´ sözü bazıları tarafında ayakta alkışlamasına, bazılarının da tepki göstermesine neden olmuş.

İsrail´in stratejik hedefine koyduğu ?´Vaat edilmiş topraklar´´ dediği coğrafyanın sınırların bir ucu Nil Nehri´ne dayanıyor diğer ucu ise, Fırat Nehri´ne dayanıyor. Daha önce de yazdığım bir hususun altını tekrar çizmek istiyorum. İsrail, Kürtleri diğer milletlerden kopardıktan sonra, Fırat Nehri´ne ulaşmak için Filistin´de Araplara bugün hangi zulmü uyguluyorsa, yarın Kürtlere de aynısını uygulayacak.

Bu coğrafyanın çocukları olan Türkler, Kürtler, Araplar, Farslar, İsrail ve ortaklarının bu sinsi ve bölücü planlarına karşı, insanı merkeze alan bütünleştirici politikalar geliştirmek yerine, Türkiye´nin gündeminde hiç olmayan, ?´Andımız´´ gibi gereksiz tartışmalara tekrar geri dönülmesi ?´Türklere´´ de hiçbir faydası olmayacaktır.

Bu coğrafyanın asli unsurları olan halklar ortak hedefler ve idealler etrafında dayanışarak sahip oldukları tüm zenginliklerini koruyabilirler.

Bir dost sohbetinde bunu dile getirdiğimde bir dostum şöyle itiraz etmişti: ?´ Tek tip insan mı yetiştirelim diyorsun?´´ Farklılıklar içinde birliği sağlayabilme şuurunu geliştirelim diyorum. Zira bu coğrafyanın halkları birbirine bağlandıkça gerçek manada bağımsız olabilirler.

Bağımsız Kürdistan üzerinde yazılar yazan İsrailli yazar Neville Teller´e gönderdiğim e-mailde özetle demiştim ki: ?´İsrail´in Bağımsız Kürdistan hassasiyetinin sebebi nedir?´´ Gelen cevap: ?´İsrail tüm halkların bağımsızlığını savunan bir ülkedir. Bu temel ilkeden hareketle İsrail, Kürtlerin de bağımsızlığını destekliyor´´ demişti. Bende karşı cevap olarak: ?´ O zaman İsrail Filistin´in bağımsızlığını niye engelliyor?´´Deyince, gelen kısa cevapta şöyle yazıyordu: ?´ Sizi araştırdık Erdoğan´ı destekleyen gazetede yazıyorsun´´

Soru ile verilen cevap arasında nasıl mantıksal bir bağlantı var onun takdirini bizi takip eden dostlarımıza bırakıyorum. Milat Gazetesi, medeniyet değerlerimizi savunan herkesi savunduğu için burada yazıyorum ve bununla da iftihar ediyorum.

İsrailli yazar bizi araştırdığına göre, bu yazımızı da muhtemelen okuyacaktır. O zaman kendisine şunu söyleyeyim; 1984´ten beri desteklediğiniz terör örgütüne Türkiye halkı binlerce kurban verdi ama ayrılıkçılığa itibar etmeyerek, sadece coğrafyanın değil, milletinde bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Kürt halkının büyük çoğunluğu çok iyi bilmektedir ki, ABD´nin New Jersey eyaletinde İsrail´i ayakta alkışlayanlar ya gönüllü olarak İsrail´in çıkarlarına hizmet ediyorlar veya farkına varmadan kendi felaketlerine alkış tutuyorlar.



Anahtar Kelimeler: Kendi Felaketine Alkış Tutmak

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz