Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kemal Derviş mi, Mehmet Şimşek mi, Makkenzi mi?

Veysi DÜNDAR - 02. 10. 2018 Salı

Kemal Derviş mi, Mehmet Şimşek mi, Makkenzi mi?

02. 10. 2018 Salı

Devlet Bahçeli´nin kendisine McKinsey´i soran gazetecilere, ?CHP Kemal Derviş´i izah etsin? şeklindeki yanıtına karşılık Kılıçdaroğlu´nun insaf konulu mukabelesi aslında konuya dair yazı çiziyi gereksiz kıldı.

MHP liderinin arkaik siyaset anlayışını seçmenine anlatması mümkün olsa da konuları takip edenleri şaşkınlıklara düçar ettiğine şüphe yok.

Elmayla armutu toplayıp Mckinsey diye yazılıp Makkenzi diye okunan (makkinzi değil Sn. Arapkkirli rica ederim) danışman şirketini Kemal Derviş ile mukayese eden Bahçeli´nin bu yaklaşımının arkasında ?iktidarım neyler, neylerse güzel eyler? tavrının olduğu bir gerçek.

Ama açıkçası Sn.Bahçeli´nin ortaya attığı bu mukaeyeseyi Elma-Armut düzleminde değil de, gerçek düzleminde tartışmaya açmak son derece mümkün. Yani Elmayı Elma ile, Armut´u Armut´la karşılaştırmak lazım.

Birilerinin yaptığı gibi McKinsey´i, Duyunu Umumiye ile falan karşılaştıracak değilim. Aman içiniz rahat olsun. Allaha şükür; danışman nedir ne işe yarar iyi bilenlerdenim. Yerli ve Millilik obsesyonum da yok. AkMHP ittifakının yoğun biçimde düçar olduğu bu yerli&milli söylemi ile tezat teşkil eden McKinsey istihdamı açıkçası beni gayetle memnun etti.

Neymiş?

Yerli-Millilik de bir yere kadarmış. İktidarımız derse ki; ?ben yersiz-millisiz danışman istihdam edeceğim.? MHP de bunu bir güzel hazmeder bünyeye dahil edermiş.

Yerli-Milli gibi sabah kahvaltı, öğlen ara öğün, akşam da yemek niyetine gözümüze sokulan Muzun da Anamur muzu değil, öz be öz Çikita olduğunu da bu vesile ile öğrendik. Malum Özal´ın bu ülkeye sembolik manada en önemli katkısıdır Çikita. Cumhur ittifakına hayırlı olsun. McÇikita Kinsey.

Benim mukayesem armut-armut mukayesesi. Teşbihen armut tabi. Sn.Kemal Derviş üstadımız gücenmesin. Armut derken eşbirim manasında yani.
Kemal Derviş´i illa biriyle ya da birşeyle mukayese edecekseniz Mehmet Şimşek ile mukayese edin.

Kemal Derviş 2001´de yurtdışı görevini bırakıp bürokrasiye (hem de bizatihi dönemin MHP liderinin-acaba kim ? -altına imzasını derc ettiğiniz kararname ile ) nasıl atandı ise Sn.Mehmet Şimşek de tam 16 yıl boyunca Akparti için çalışmak için ABD´li şirketteki görevini bırakmıştı.

Kemal Derviş AKP´nin toz kondurmadığı iktisadi başarının temellerini atıp, görevini gönül rahatlığı ile bıraktı. Öyle 16 yıl falan değil. Fiilen 16 ay yaptı görevini. Mukayese edeceksek Derviş 16 ayda bu ülkeye AkParti´nin öğünerek sahiplendiği ekonomik düzeni teşkil etti. Mehmet Şimşek ise 16 yıl sonunda sağlanan kazanımların neredeyse tamamının yitirildiği, enflasyon, devalüasyon, faiz sarmalında ülkenin belirsizlikler içine düştüğü süreci teşkil etti.

Yurtdışından gelmekse yurtdışından gelmek, Türk olmaksa Türk olmak, siyasetçilikse siyasetçilik. Mukayese ise Mukayese.

Bugün Kemal Derviş yaptığı işlerden emin. Mehmet Şimşek için aynı şeyi söylemek mümkün mü? 16 yıllık ekonomi yönetiminin neredeyse en başat aktörü olan Şimşek´in İngiltere´ye taşındığı söyleniyor. Biz twitterda ceketi çıkarmasından niyet okuma derdindeyiz.

MHP lideri Bahçeli´ye bol çay püskevit ile uzun sağlıklı ömür diliyoruz. Seçim beyannamelerinde yazan hususlarda mesela ?Emeklilikte Yaşa Takılanlar? için önerdikleri çözümü ekonomik gerekçelerle geri plana atar ise bunun da cezasını Yerli-Milli olmayanlara mı kesecek merak ediyorum?

McKinsey yerli milli olmadığı için son derece makul bir açıklama olur bence de. Bu arada Sn. Arzu Erdem hanımefendi de heveslerini kursaklarına getirdiği ve yerli-milli olduğuna şüphe duyulmayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar´a da konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatacaktır kuşkusuz.

Bekleyip göreceğiz.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER