Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ SURİYELİLER ENSAR DERNEĞİ GÜNDEMLE İLGİLİ BİR BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından; deprem, 18 Mart Çanakkale zaferi ve Suriye’de var olan durumlarla ilgili bir basın açıklamasında bulunuldu.

KAYSERİ SURİYELİLER ENSAR DERNEĞİ GÜNDEMLE İLGİLİ BİR BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Açıklamamıza başlamadan önce, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatlarını kaybetmiş kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Bu depremde 50 bine yakın Türk vatandaşı ile birlikte, Türkiye ve Suriye’de 15 bine yakın Suriyeli kardeşimiz de vefat etmiştir. Rabbim ülkemizi ve tüm İslam alemini afet ve felaketlerden korusun.

Ayrıca 18 Mart 1915 Çanakkale zaferinin 108. Yılında, bu zaferin kazanılmasında canlarını ve kanlarını feda etmiş tüm ümmetin cennet mekan fertlerine şükranlarımızı iletir, 108 yıl önce gösterdiğimiz Çanakkale Ruhu’nun ilelebet devam etmesini niyaz ederiz. Çanakkale geçilmez dediler, geçilmedi. Analar ağladı, oğullar savaştı. Ne olursa olsun dediler, cepheye gittiler. Analar ağladı, oğullar savaştı. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arab’ı. Kimi Harbiyeli, kimi liseli. Ağası da var, çiftçisi de. “La ilaheİllallah” diyerek savaştı hepsi. En sonunda kazandılar bu büyük zaferi…

KATLİAMIN ÜZERİNDEN 12 YIL GEÇTİ

2011 yılında 18 Mart günü Der’a kentinde başlayan ülkenin yönetiminde söz sahibi olma, ülke yönetiminde halkın temsilcilerinin ülkenin yönetiminde rol almasını talep eden masum halk gösterileri Baas rejimi ve Beşar Esed tarafından silahlı, kanlı müdahalelerle bastırılmak istendi.

12 yıldan bu yana Suriye halkı bir yandan Beşar Esed yönetimi, diğer yandan onun ülkeye davet ettiği İran ve Rusya silahlı güçlerinin karadan ve havadan saldırıları ile yapılan katliamlar daha sonra ülkeye yerleşip petrol kaynaklarına sahip olup burada kendine yakın kukla bir devlet kurmak isteyen ABD’nin yaptığı katliamlarla Suriye halkı yok olmanın eşiğine getirildi.

Ülkede batılı emperyalist güçlerin oluşturduğu DAİŞ, PYD ve SDG gibi taşeron örgütlerin katliamları da emperyalistlerin işlerini kolaylaştırdı.

5 milyonu Türkiye olmak üzere 10 milyona yakın Suriyeli canlarını kurtarmak için Lübnan, Ürdün gibi Ortadoğu ülkeleri ile batı ülkelerine sığınmak zorunda kaldı, milyonlarca insan da kendi ülkelerinde yer değiştirerek doğdukları topraklardan kopmak zorunda bırakıldı.

1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği, 1 milyondan fazla insanın da sakat kaldığı, koca bir ülkenin şehirleri, kasabaları, köyleri ile harabeye çevrilip tarihi ve doğal mirasının yok edildiği Suriye’de, 12 yıldan bu yana tüm dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık zulmü yaşanmaya devam etmektedir. Suriye’de 12 yıldır milyonlarca kişi doğup büyüdükleri topraklara geri dönemiyor, 12 yıldır insanlık enkaz altında, 12 yıldır milyonlarca insan çadırlarda yaşıyor, evler güvenli değil, insanlar hala kayıp yakınlarını arıyor, binlerce isimsiz mezarlar mevcut.

Suriye toprakları fiilen üçe bölünmüş durumdadır. Suriye’nin ortası ve güneyi, İran ve Rusya’nın desteklediği Esed rejimi, Suriye’nin kuzey-doğusunda ABD nin desteklediği PYD-PKK kürt bölgesi, Suriye’nin kuzey-batısında Türkiye Cumhuriyetinin desteklediği Özgür Suriye bölgesi. Türkiye Cumhuriyeti, kendi sınırında kurulmak istenen PYD-PKK uydu devletini engellemek, teröristlerin ülkemize sızmasını engellemek için Özgür Suriye Ordusu (SMO) beraber ortak operasyonlar yapmaktadır. Türkiye, Suriye’de güvenli bölge oluşturup, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin ülkelerine güvenle dönmeleri için çalışmalarını devam ettirmektedir.

Son 5 yıl içinde Türkiye, Rusya ve İran devletleri arasında imzalanan Astana ve Soçi mutabakatlarına rağmen, Rusya ve İran devletleri ile rejim güçlerinin çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İDLİB’e yaptıkları acımasız saldırılarda 5 bine yakın insan öldü, 2 milyon insan da Türkiye sınırına göç etmiş olup yazın sıcakta yanarak, kışın yağmur kar ve soğukta donarak hayatta kalamaya çalıştılar.

Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği olarak, 13. yılına giren halkın özgürlük talebinin rejim tarafından katliamla karşılık bulduğu Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara şifalar diliyor iken, ülkedeki çatışmaların sona erdirilerek devam eden katliamların bitirilmesi ve Suriye’de halkın tercihi ile oluşacak, ülkede yaşayan her kesimin temsil edildiği adaletli bir yönetimin oluşturulması ve evlerinden ayrılanların evlerine dönmelerinin sağlanması için aklı selim Devlet idarecilerini, Sivil Toplum Kuruluşları ve İslam İşbirliği Teşkilatını inisiyatif almaya davet ediyoruz.

 

Uğurcan YILDIRIM

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim

Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma

Derneği Başkanı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER