Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KURULUŞLARI ÇEŞİTLİ KONULARLA İLGİLİ OLARAK BİR BASIN AÇIKLAMASI: YAYINLADI

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği, Afganstan’a ulşatırılan iyilik treni ve mecliste Osmanlı ile İslam’a yönelik, “gericik” iftrirasına karşı başkan Ahmet Taş imzalı bir basın açıklaması yayınladı.

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KURULUŞLARI ÇEŞİTLİ KONULARLA İLGİLİ OLARAK  BİR  BASIN AÇIKLAMASI: YAYINLADI

“İYİLİK TRENİ YARDIM ELİMİZDİR”

Afganistan'da soğuk kış şartlarında zorluklar içinde hayatta kalma mücadelesi veren 23 milyon insana hayat vermek için Türkiye'den İYİLİK TRENİ  yola çıktı.

46 vagondan oluşan, içinde 750 ton kadar acil yardım malzemesi bulunan tren, 27 Ocak 2022 günü Ankara Garından Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da katıldığı kalabalık heyet tarafından uğurlandı.

AFAD koordinatörlüğünde 11 sivil toplum kurumunun (Kızılay, İHH, Diyanet Vakfı, Yedi Başak Derneği, Beşir Derneği, Hayrat Derneği, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Deniz Feneri, Verenel, Anda ve Umuda Koşanlar Derneği ve diğerleri) destek verdiği yardım treni, 4168 kilometre yol kat ederek Afganistan mazlumlarına ulaştı.

Türkiye insanının yardım eli olarak Afganistan'a ulaşan İyilik Treni,  ileri tarihlerde mazlum  Afgan halkını hayatta tutabilmek için seferlerine devam edecek.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak; mazlum Afgan halkının yaralarına merhem olabilmek için yola çıkan iyilik elçisi trene destek veren, idarecilerimizden sivil topluma ve hayırsever insanımıza kadar tüm destekçileri tebrik ediyoruz. Tren seferlerinin devamı için elimizden gelen çabayı göstererek mazlum Afgan halkının yanında olduğumuzu İlan ediyoruz.

OYA ERSOY’U ŞİDDETLE KINIYORUZ

HDP İstanbul milletvekili Oya Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, geçmişteki devletimiz Osmanlı Devleti ve 1500 yıldan bu yana insana hayat ve erdem kaynağı olan yüce dinimiz İslam'a hakaretler yağdırdı.

Oya Ersoy, milletin meclisinde yaptığı konuşmada, mütedeyyin vekillere hitaben “Biz size niçin gerici diyoruz, biliyor musunuz, çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı, 1500 yıl geride kalmış dine dayalı toplum hayatını yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz bizim ne 500 yıl, ne de 1500 öncesine gitmeye niyetimiz yok” diyerek hem şanlı ecdadımız Osmanlı'yı, hem de yüce dinimiz İslam'a hakaret etmiştir.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak; milletin vekili sıfatıyla Millet Meclisi'nde millete, tarihine ve dinine hakaretler ederek hukuku, vicdanı ve toplum değerlerini hiçe sayarak suç işleyen Oya Ersoy’u şiddetle kınıyor, milletten özür dilemeye davet ediyoruz. İşlediği suçun cezasız kalmaması için adli kurumları göreve davet ediyoruz

 

 

 

 

 

SIĞINMACILARIN DA “BOĞULMADAN DONMADAN” YAŞAMA HAKKI VARDIR.

Ortadoğu Afrika ve Uzakdoğu ülkelerinden ana vatanlarından ayrılıp batı ülkelerine yürüyen insanları büyük sıkıntılar ve zorluklar karşılamaktadır.

Akdeniz ve Ege Denizi ile karadan Yunanistan yolu ile batı Avrupa'ya ulaşmak isteyen insanların büyük bir bölümü, Yunan adalarında botların batırılması geri itilmesi ya da  kara sınırında geri itilmesi, tacize uğrayıp çıplak olarak arazi ya da denize bırakılmaları ile ölüme gönderilmektedir.

2021 yılında Yunan sahil ve sınır birliklerinin geri itmesi sonucu, hayatını kaybeden mülteci sayısı 15'tir. 2022 yılı başında 2 Şubat günü Edirne ili İpsala ilçesi sınırlarından Yunanistan'a geçmek isterken, elbiseleri soyularak soğuk havaya bırakılan ve donarak ölen mülteci sayısı 19'u geçmiştir.

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları olarak; gerek karada, gerekse denizde soyularak denizde boğulmaya, karada soğuktan donarak ölmeye sebep olan Yunanistan emniyet kuvvetlerinin katliamını insanlık, insan hakları ve mülteci hakları adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Katliam sanığı Yunanistan devletinin, uluslararası mahkemelerde yargılanması, yaptığı katliamın hesabının sorulması ve yapılan katliamın devam etmemesi için Birleşmiş Milletleri, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi ve konuya duyarlı sivil toplum kuruluşlarını harekete geçmeye davet ediyoruz                                                                                  

Ahmet TAŞ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER