Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI DERNEĞİ BİR BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği, kendileri ile birlikte ilde faaliyette bulunan birçok yardım kuruluşu ile Ramazanda yapıln yardımlarla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI DERNEĞİ BİR BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

13 Nisan'da başlayan 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayı 13 Mayıs'ta başlayan Bayramı ile sona erdi.

 Dini inancımızda Hayır, Bereket, İbadet, Allah'a yaklaşma ve günahlardan arınma olarak bilinen bu ayda, Müslümanlar sivil toplum kurumları Korona salgınına rağmen boş durmayarak Hayır kazanmaya, yoksulun, yetimin,  yolda ve darda kalmışın yardımına koşup Hayır işlemeye devam ettiler.

 Kayseri gönüllü kültür kuruluşları ve bağlı Hayır kurumları( İHH. Diyanet Vakfı, Verenel,İyilikder, Darülaceze Vakfı, Fakir ve Muhtaçlara yardım derneği,Hasene İnsani Yardım Derneği, Mazlumder, Ribat İnsani Yardım Vakfı, Hilal der ve diğerleri) bir yanda Ramazan paketleri, Diğer yandan fitre zekat dağıtımı, bayramlık hediye ve yetim giydirme faaliyetleri ile tüm Ramazan ayı boyunca yardım faaliyetlerine devam ettiler.

Mahalle mahalle, köy köy Yoksulun Garibanın yanına gittiler.

 Korona tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı ve kapanma döneminde zarar gören esnaf ve sanatkarlara, Gönüllü Kültür Kuruluşları ve Sanatkarlar Odası organizasyonu ile Ramazan ayı boyunca yardım kolileri dağıtımı yapıldı. Bu konuda İHH, Diyanet Vakfı, Hasene İnsani Yardım Derneği ve Verenel Derneği ne hassaten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneği olarak Korana sürecinde zor günler yaşayan insanımıza, Esnaf ve Sanatkarlarımıza Ramazan ayı boyunca rahat  nefes almaları için,gece gündüz çalışan tüm İnsani Yardım kuruluşlarımıza Esnaf ve Sanatkarlar odamıza teşekkürlerimizi bildiriyor Hayırlarınız kabul olsun diyoruz.

İSRAİL  YAKMAYA YIKMAYA ÖLDÜRMEYE RAMAZANDADA DEVAM ETTİ

Filistin Kudüs ve Mescidi Aksa'da 73 yıldan bu yana yaptığı zulümler ile (yakma yıkma öldürme) zulüm üstüne zulüm yapan İsrail bu Ramazan'da da Filistin müslümanlarına zulmetmeye devam etti.

Ramazan'ın ilk günden itibaren Mescid-i Aksa'da Teravih namazı kılan Müslümanlara saldıran İsrail güçleri Ramazan'ın ilk cumasından başlayarak  Mescid-İ Aksa’ya Cuma namazına gelenlere, gaz bombaları ile  plastik mermilerle saldırı ve zulümlerini artırdı.

Ramazan ayı boyunca devam eden İsrail zulmü, Kadir Gecesi günü  Mescid-i Aksa'ya Teravih Namazı için gelen Müslümanlara yangın bombası ile saldırması, ardından havadan ve karadan Gazze'ye saldırması ile insanlık katliamına dönüştü.

Kadir gecesinden bu yana devam eden acımasız  saldırılarında, Okullar, Mescitler, Hastaneler, Basın merkezleri ve Sivil Yerleşim birimleri Hedef alındı.

 Tüm dünyanın gözü önünde ve insan haklarından nasibini almamış başta ABD olmak üzere, emperyalistlerin seyrederek ve cani İsrail'e destek vererek onay verdiği saldırılarda, bugüne kadar çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere, 250'ye yakın masum sivil hayatını kaybetti, bine yakın sivil de yaralandı.Gazze Harabe ve yaşanamaz bir bölge haline geldi.

Kayseri Gönüllü Kültür kuruluşları Derneği olarak;

Filistin ve Gazze'de İsrail'in insanlık dışı saldırılarında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Filistin halkına başsağlığı diliyoruz.

Acımasızca devam eden saldırıların Ateşkes sağlanarak sona erdirilmesi, katliam sorumluların uluslararası Adalet mahkemeleri önünde hesap vermelerinin sağlanması  için, başta ülkemiz idarecileri olmak üzere, Adalet ve Merhamet sahibi Dünya idarecileri Halkları ve Sivil Toplum Kuruluşlarını Adalet ve Merhamet için bir araya gelip güçlerini birleştirmeye ve harekete geçmeye davet ediyoruz.

Ahmet Taş

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Bşk.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER