Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYAPA SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU ADEM TURAN

Şakir Kurtulmuş´un sunumuyla gerçekleşecek söyleşide Turan, hazırladığı yeni kitaplar etrafında konuşacak, şiir serüveni ve şiir üzerine düşüncelerini paylaşacak

KAYAPA SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU  ADEM TURAN

Kayapa kültür edebiyat söyleşilerinin bu hafta konuğu Adem Turan. ?Yokluğun Bize Çok Kahır Efendim´ başlıklı ilk şiiri ocak 1982de Yeni Devir Gazetesinde yayınlanan Turan, şiir serüvenini çeşitli dergilerde yayınladığı şiirlerle sürdürüyor. Artık Kuşlarını Uçur, şairin ilk kitabı. Yedi İklim Dergisi yayını olarak çıkan ilk kitaptan sonra en son yayınlanan ?Borges Borges´e kadar 8 şiir kitabı yayınladı.   

Borges Borges kitabı gibi dosya şiirleri içeren ?Şiir Taşı´nda taşın şiirini yazarak dikkatleri çeken Adem Turan dosya şiirler yazmadaki başarısını sürdürüyor. Yedi İklim, Edebiyat Ortamı, Hece dergilerinde şiirleri yayınlanan Turan, yeni şiir dosyalarına ait şiirleri yayınlıyor.

Eğitimci olarak bir lisede görev yapan Adem Turan, öğrencileri ile iletişim kurmada ve onların edebi faaliyetlere katılmaları konusundaki üstün çabası ile de örnek eğitimci olarak anılıyor. Şiir kitapları dışında sosyal içerikli çalışmalara hazırlayıp yayınladığı kitaplarla katkı sağlayan Adem Turan´ın bu anlamda yayınlanan kitapları şunlar. Şairlerin Gazzesi, 5 Vakit,5 Yazar, Benim Adım Kudüs.

Şakir Kurtulmuş´un sunumuyla gerçekleşecek söyleşide Turan,  hazırladığı yeni  kitaplar etrafında  konuşacak, şiir serüveni ve şiir üzerine düşüncelerini paylaşacak

Kayapa kültür sanat kafede gerçekleşen daha önce Uğur Canpolat, Abdüssamed Altuntaş , Sadık Yalsızuçanlar, Selma Medeni ,  Nilüfer Z. Aktaş, Sinan Özyurt, Ayşe Şener , Şakir Diclehan, Selvigül Şahin , Tunay Özer, Şule Köklü ve İshak Aslan´ın  katıldığı  söyleşiler her hafta cumartesi günleri saat 17-18 arasında yapılıyor.

Adem Turan´ın  konuk olacağı söyleşi  20.nisan. Cumartesi günü Kayapa´nın Üsküdar´daki yerinde gerçekleşecek.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER