Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Katliamdan beş yıl sonra: Şenyaşar, Bozdağ’a karşı; Yıldız aday yapılmadı

Ferit Şenyaşar ise Yeşil Sol Parti listesinden Şanlıurfa’dan milletvekili adayı oldu. AK Parti’nin Şanlıurfa 1. Sıra adayı da beş yıldır ilerlemeyen davayla ilgili eleştirilerin odağındaki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ...

Katliamdan beş yıl sonra: Şenyaşar, Bozdağ’a karşı; Yıldız aday yapılmadı

2018 seçimleri öncesinde Şanlıurfa Suruç’ta AK Parti milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında çıkan olaylarda, Şenyaşar ailesinden Esvet Şenyaşar, oğulları Adil Şenyaşar ve Celal Şenyaşar ile Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

İbrahim Halil Yıldız 2018 seçimlerinde milletvekili seçildi.

Çıkan olaylarla ilgili olarak ağabeyinin de aralarında bulunduğu akrabalarının yargılanması devam eden İbrahim Halil Yıldız, yeni dönemde AK Parti listelerinde yer bulamadı.

Olayda babası ve iki ağabeyini kaybeden, kendisi de yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar ise Yeşil Sol Parti’nin 4’üncü sıra adayı oldu.

Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar, Mart 2021’de Şanlıurfa Adliye binası önünde “Adalet Nöbeti” oturma eylemine başlamıştı. Suruç’ta hastanedeki olaylar için olayın üzerinden 4 sene geçtikten sonra ilk tutuklamalar yapılmış ve Kasım 2022’de iddianame çıkmıştı.

Şanlıurfa’da AK Parti’nin 1. sıra milletvekili adayı ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER