Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Katar, OPEC´ten çekiliyor

Katar Enerji Bakanı, artık Katar´ın diğer ülkeler gibi, petrol alım satımı yapacağını açıkladı ve Katar´ın OPEC´den doğan mevcut taahütlerini 19 Ocak´a kadar yerine getireceğini açıkladı.

Katar, OPEC´ten çekiliyor

Bu açıklamalar sonrası petrol fiyatları yüzde 5 arttı. Brent tipi petrolün varili sabah saatlerinde 62 dolardan işlem görüyor.

Ülkesinin ayrılık kararını açıklayan Katar Enerji Bakanı Saad al-Kaabi, "OPEC´ten ocak itibariyle çekileceğiz. Kararımızı OPEC´e bu sabah ilettik. Katar, OPEC´e üye olmayan herhangi bir ülke gibi onun krallığına uymaya devam edecektir. Ama Katar, ocak ayı sonrasında OPEC´in yaptığı anlaşmalara uymak zorunda kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Al-Kaabi, Katar´ın ayrılmasının OPEC´in petrol üretim kararları üzerinde "küçük" bir etkisi olacağını belirtirken, "57 yıldır üyesi olduğumuz OPEC´ten ayrılmak kolay değil" diye konuştu.

Katar´ın bu açıklamasının ardından 6 Aralık´ta bir zirve yapılması bekleniyor.

Enerji Bakanı Al- Kaabi yaptığı açıklamada "Ayrılma kararımızın sebebi Katar´ın doğal gaz üretimini yılda 77 milyon tondan yılda 110 milyon tona çıkarmak istemesidir" dedi.



Anahtar Kelimeler: Katar OPEC çekiliyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER