Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'

Kendi ülkesinde “İran’ın Orta Doğu’daki kılıcı” batılı askerlerin ise “Hayalet General” diye tanımladığı Kasım Süleymani İran’ın çıkarları neredeyse orada görev yapıyordu.

Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde

Kendi ülkesinde “İran’ın Orta Doğu’daki kılıcı” batılı askerlerin ise “Hayalet General” diye tanımladığı Kasım Süleymani İran’ın çıkarları neredeyse orada görev yapıyordu. Kasım Süleymani, 11 Mart 1957 tarihinde İran’ın Kirman eyaletindeki Rabor şehrinde dünyaya geldi.

Yoksul bir ailesi olan Süleymani, ailesinin borçlarını ödemek için henüz genç yaşlarında çalışmak zorunda kaldı. Bu dönemde Kirman’a taşındı ve inşaatlarda çalıştı.

İşten arta kalan zamanlarda spor yapmaya özen gösterirdi ve Hüccet Kamyab adında yerel bir vaizin sohbetlerine katılırdı. Bu dönemde aralarında bugün İran’ın dini lideri olan Ali Hamaney’in öğrencilerinin de bulunduğu çeşitli toplantılara katıldı. Sonrasında Kirman eyaletinin Ciroft bölgesine sürgüne gönderilmiş bulunan Hamaney ile bağlantı kurdu. O günden itibaren de Hamaney’i içerde ve dışarıda giriştiği her türlü iktidar mücadelesinde destekledi.

1979 senesindeki İran İslam Devrimi’nden sonra kurulan İran Devrim Muhafızları Ordusu’na katıldı. Askerî alanda etraflıca eğitim almamasına rağmen ordu içinde kısa sürede yükselmeye başladı. 1979’da Mahabad Kürtleri’nin ayaklanmasını bastırmak için Süleymani ve birçok yakın arkadaşı bölgeye gönderildi. Ayaklanma bastırıldığında henüz 22 yaşındaydı ama, gösterdiği performansla Tahran’ın gözüne girdi. Mahabad’dan döndükten sonra Kirman’daki Devrim Muhafızları Kudüs Garnizonu’nun başına getirildi. Ardından çok geçmeden patlak veren İran-Irak savaşında birçok büyük askerî operasyona katıldı, cephe hattında savaştı.

Faruk 
    </div>
        <br />
    </div>




<br />
        </div>
 
    </div>
    <div class=

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER