Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAŞIKÇI OLAYI VAHŞİCE İŞLENMİŞ BİR CİNAYET Mİ? SES KAYITLARINDA NE VAR?

Kaybolmasının üzerinden 15 gün geçen Cemal Kaşıkçı ile ilgili Katar merkezli haber ajansı Al Jazeera, çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Al Jazeera´nın iddiasına göre; Kaşıkçı, Başkonsolos Muhammed Uteybi´nin gözlerinin önünde öldürüldü ve cesedi parçalar

KAŞIKÇI OLAYI VAHŞİCE İŞLENMİŞ BİR CİNAYET Mİ? SES KAYITLARINDA NE VAR?

Cemal Kaşıkçı´nın nişanlısı Hatice Cengiz´e "benden haber alamazsanız arayın" dediği Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Kaşıkçı´nın kaybolmasının üzerinden 1 hafta geçtikten sonra yaptığı basın açıklamasında Kaşıkçı´nın öldürüldüğünü söylemişti. Kışlakçı, "Öldürüldüğünü teyit ettik" demişti. Kaşıkçı´nın vahşice öldürüldüğünü de sözlerine ekleyen Kışlakçı, ancak bu durumu teyit edemediklerini ifade etmişti.

Al Jazeera´nın ismini açıklamadığı Türk kaynaklara dayandırdığı habere göre; Cemal Kaşıkçı, öldürülmeden önce dövüldü ve uyuşturucu verildi. İddiaya göre, Kaşıkçı, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi´nin odasında ve gözlerinin önünde öldürüldü.

CESEDİ 7 DAKİKADA PARÇALARA AYRILDI

Al Jazzera´ya konuşan Türk kaynaklar, cinayetin ardından Kaşıkçı´nın cesedini parçalama işleminin, Suudi Arabistan´dan özel uçakla Türkiye´ye gelen 15 kişilik istihbarat ekibinin arasında bulunan Adli Tıp Kurumu Başkanı Salah Muhammed Al-Tubaigy tarafından yapıldığını ileri sürdü. İddiaya göre, Al-Tubaigy, cesedi parçalarken beraberinde bulunanlara müzik dinlemelerini tavsiye etti. Yine haberde yer alan iddiaya göre, parçalama işlemi 7 dakika sürdü.

 

Türk yetkililerin elinde olaya ilişkin kayıtların bulunduğu belirtildi.

WSJ DE CİNAYETİN VAHŞİCE İŞLENDİĞİNİ YAZDI

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de Cemal Kaşıkçı´nın öldürüldüğüne dair ifadeler içeren habere yer verdi. Wall Street Journal´ın adını açıklamadığı Türk yetkililere dayandırdığı habere göre; "Suudi suikast timi Kaşıkçı´yı, el-Uteybi´nin önünde önce dövdü, sonra ilaçla uyuttu, öldürülen Kaşıkçı´nın cesedi parçalandı."

Haberde, Türk yetkililerin Kaşıkçı´nın nasıl öldürüldüğüyle ilgili olarak, bir ses kaydını da içeren kanıtları, ABD ve Suudi Arabistan´la da paylaştığı, iki ülkenin de verilen bilgilere itiraz etmedikleri belirtildi.

CESEDİ PARÇALARKEN MÜZİK DİNLEMELERİ İSTENDİ

Wall Street Journal´ın ilk olarak internet sayfasında yayımlanan İstanbul´daki muhabirleri David Gauthier-Villars, Jessica Donati ve Summer Said imzalı habere göre, kayıtta Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi´den odayı terk etmesi istenilen bir ses duyuluyor.

Türk yetkililerin, ses analizinden bu kişinin Suudi adli tıp uzmanı Salih el Tubaygi olduğunu tespit ettikleri belirtiliyor. Salih el Tubaygi´nin, Kaşıkçı´nın cesedini parçalarken çevredeklerden müzik dinlemelerini istediği de haberde aktarılan bir diğer ayrıntı.

 

YENİ ŞAFAK: YAŞAMAK İSTİYORSAN SUS!

Öte yandan Yeni Şafak gazetesi de Kaşıkçı olayına dair ses kayıtlarına ulaştıklarını ve kayıtlarda cinayetin vahşice işlendiğini yazdı. Haberde geçen ifadelere göre; Kaşıkçı´ya korkunç işkenceler yapıldı. Haberin detayı ise şöyle;

Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı´nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. Ses kayıtlarının birinde Başkonsolos Muhammed Uteybi´nin "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" şeklinde sesi duyuluyor. Cinayeti işleyenler ise Uteybi´ye "Yaşamak istiyorsan sus!" şeklinde cevap veriyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER