Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karayollarında 10 bin taşeron işçi mağdur edildi

Yol-İş Sendikası, 11´inci Olağan Genel Kurulu´nu Ankara´da gerçekleştirdi.

Karayollarında 10 bin taşeron işçi mağdur edildi

Türk-İş Konfederasyonu´na bağlı Yol-İş Sendikası, 11´inci Olağan Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi. Sinevizyon gösterimi ile başlayan kurula İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, eski Çalışma Bakanı Murat Başeskioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

KAPSAM DIŞI KALAN İŞÇİLER MAĞDUR OLDU

Genel Kurul´un açılış konuşmasını yapan Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, karayollarında asıl işin bir bölümünü üstlenmiş taşeronların yanında çalışan işçilerin de kapsam dışı kaldığına dikkat çekerek, ?Bu işçilerin sayısı 10 bin civarındadır. Görüldüğü gibi, 696 sayılı KHK bu işçileri kapsam dışında bırakarak, Yol-İş üyelerini ve ailelerini mağdur etmiştir? dedi.

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA BUNLARI SORUN

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay ise konuşmasında, yaklaşan mahalli seçimler ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Atalay, ?Buradan arkadaşlarıma sesleniyorum. Belediye başkan adaylarına deyin ki, ?Hayırlı olsun, aday oldunuz. Ama şunun sözünü vermenizi istiyoruz. Başkan seçilirseniz tuttuğumuz takıma üye olduğumuz sendikaya veya sendikalı olmamıza karışmayın´ buna verecekleri cevaba göre sizler de 31 Mart´ta tavrınızı belli edersiniz? ifadelerini kullandı.

SENDİKAL HAYATTAKİ BİRÇOK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Türkiye´nin her alanda çok önemli adımlar attığını belirterek konuşmasına başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ?Sendikal hayat noktasında ise temel yaklaşımımız sendikalaşmanın önündeki engelleri azaltmak, demokratik hakların kullanım alanını genişletmek yönünde oldu. E-üyelik sisteminden noter şartına, yüzde on barajından memura toplu sözleşme hakkına kadar, sendikal hayattaki, birçok mesele teker teker çözüme kavuşturuldu? diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER