Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karamollaoğlu'ndan çağrı: Diyanet ve tasavvuf erbabı adımlar atmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "İnsanları aldatmak isteyenler her kılığa girebiliyorlar bundan dolayı hem tasavvuf erbabının hem diyanetin bir takım adımlar atmasına ihtiyaç var" dedi.

Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, "Kendini tasavvuf şeyhi gibi takdim eden bir meczup ülkemizin gündemine girdi. Burada görev herkese düşüyor. İnsanları aldatmak isteyenler her kılığa girebiliyorlar bundan dolayı hem tasavvuf erbabının hem diyanetin bir takım adımlar atmasına ihtiyaç var. Tasavvuf demek nefis terbiyesi demektir. İslam’ın özünün yaşanmasıdır, güzel ahlaktır, mahviyet sahibi olmaktır. Tasavvuf saraylarda, ihtişamlı binalarda oturarak hayat bulmaz." dedi.

***

DİYANET'İN BİR TAKIM ADIMLAR ATMASINA İHTİYAÇ VAR

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, son günlerde artan istismar hadiselerini şu sözlerle yorumladı:

“Memleketimizde hoş olmayan bir takım hadiselere de şahit oluyoruz. Kendini tasavvuf şeyhi gibi takdim eden bir meczup ülkemizin gündemine girdi. Burada görev herkese düşüyor. İnsanları aldatmak isteyenler her kılığa girebiliyorlar bundan dolayı hem tasavvuf erbabının hem diyanetin bir takım adımlar atmasına ihtiyaç var.

TASAVVUF İHTİŞAMLI BİNALARDA OTURARAK HAYAT BULMAZ

Tasavvuf demek nefis terbiyesi demektir. İslam’ın özünün yaşanmasıdır, güzel ahlaktır, mahviyet sahibi olmaktır. Tasavvuf saraylarda, ihtişamlı binalarda oturarak hayat bulmaz. Geçmişte sultanlardan birisi meşhur bir şeyh efendinin ziyaretine sık sık gidermiş, şeyh efendi de bu ziyaretlerden memnun olmazmış ama bir şey diyemezmiş. Bir gün sultan sormuş efendim bir arzunuz var mı diye? Şeyh efendi demiş ki var da sen yerine getiremezsin demiş sultana. Tabi sultan bozulmuş nasıl olur da bir sultan talebi yerine getiremez. Sonunda şeyh efendi demiş ki sultana evladım talebimi yerine getirmek istiyorsan buraya gelme çünkü sen buraya geliyorsun, ikramlarda bulunuyorsun talebelerin kalbi dünyalığa kayıyor.

TASAVVUF, ELİMİZİN TERSİYLE İTEBİLECEĞİMİZ BİR ANLAYIŞ DEĞİL

Tasavvuf ehlinin tavrı böyledir dünyevi menfaatlere kapılarak tasavvuf ehli olunmaz. Tasavvuf elimizin tersi ile itebileceğimiz bir anlayış değildir. İslam’ın ruhudur adeta. Biliyorsunuz tasavvuf bizim kültürümüzün önemli bir parçasıdır.  Çünkü bu yol Şah-ı Nakşibendilerin, Ahmet Yesevilerin, Mevlana Celaleddin Rumilerin, Hacı Bektaşların, Hacı Bayramların yoludur.Biz onları örnek olarak alır onların ahlakı ile ahlaklanmayı dert ediniriz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER