Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karamollaoğlu: Üretim dışında her yatırım hatadır

Yozgat ve Kırşehir´de temaslarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin il teşkilatlarının düzenlediği konferansa katıldı.

Karamollaoğlu: Üretim dışında her yatırım hatadır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yurt gezilerine hız kesmeden devam ediyor. İç Anadolu Bölgesi´ne çıkarmada bulunan Karamollaoğlu, Yozgat ve Kırşehir´de önemli temaslarda bulundu. Karamollaoğlu, partisinin il teşkilatlarının düzenlediği ?Çare Var Konferansı´na katılarak, siyasi parti temsilcilerine, işadamlarına, STK temsilcilerine ve akademisyenlere hitap etti. Karamollaoğlu´na, Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Mustafa Kaya ve İsmail Hakkı Akkiraz eşlik etti. 

Rüşvet ve yolsuzluğun kural haline geldiğinin altını çizen Karamollaoğlu ?Buğdayın dışarıdan geliyor. Şekerin dışarıdan geliyor. Sonra biz büyük ülkeyiz. Ne büyüğü, her şeyin dışarıdan geliyor. Üretime dönük yatırım yapılmadan işsizlik çözülemez. Üretimin dışında her yatırım haramdır? dedi.

AYNISINI BİZ DE YAPARIZ

Çin´in son zamanlarda büyük atak yaptığını söyleyen Karamollaoğlu, ?Çin neye ihtiyacı varsa hepsini kendisi üretiyor. ABD ile başa baş gidiyor. Teknolojide yarışacak seviyeye ulaştılar. Çin´in milli gelirinde büyük artış yaşandı. ABD ile arasındaki makas daraldı. Kısa sürede ABD´yi geçecek. ABD buna karşı hamleler yapıyor ama başarılı olamıyor. Çin hızlı kalkındığı için Afrika´nın her yerinde var. Bunun nedeni ise hammadde ihtiyacını karşılamak için yapıyor. Çin´in ne kadar güçlü olduğunu göstermek için bunları söylemiyorum. Çin bunu yapıyorsa bunun aynısını biz de yaparız. Bunun için karar almak gerekiyor? diye konuştu.   

 

SINIRLAR YENİDEN ÇİZİLİYOR

Karamollaoğlu, Batılıların Müslüman ülkeleri birbirine kavgalı hale getirdiğini belirterek, şöyle devam etti: ?Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Dünya petrol rezervinin yüzde 70´i Müslüman ülkelerde bulunuyor. Asıl sorunda burada. Bunlar bu bölgede kargaşa çıkarmak istiyorlar. Irak ve Suriye´nin durumu ortada. Libya, Kıbrıs Zaferi´nde bize destek veren tek ülkeydi ancak şimdi paramparça vaziyette. Bölgemizde sınırlar yeniden çizilmek isteniliyor.?

DIŞARIYA MAHKÛM OLDUK

Ekonomide ciddi çelişkilerin ortaya çıktığını belirten Karamollaoğlu, birçok kesimin açlık sınırının altında yaşadığının altını çizerek, ?Bugün iki tane rakam var. Biri açlık sınırı, bunda karnını doyuramıyorsunuz. Diğeri ise yoksulluk sınırı, karnını doyurursunuz ama bütün ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsunuz. Asgari ücretin hâlâ açlık sınırının altında bulunması bu beceriksizliğin göstergesidir. Dış borç sürekli artıyor. 31 Mart´tan sonra zamlar gelmeye başlayacak. Dışarıya mahkûm olduk. Borçluysanız bağımsız bir dış politika yürütemezsiniz? şeklinde konuştu.

ÜRETİM DIŞINDA BÜTÜN YATIRIMLAR HARAM

?Rüşvet ve yolsuzluk kural haline geldi? diyen Karamollaoğlu, israf ve savurganlığın sürekliği yaygınlaştığını kaydetti. Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Buğdayın dışarıdan geliyor. Şekerin dışarıdan geliyor. Sonra biz büyük ülkeyiz. Ne büyüğü, her şeyin dışarıdan geliyor. Üretime dönük yatırım yapılmadan işsizlik çözülmez. Hakiki manada işsizlik 6 milyon civarında. Yatırım yapacaksınız. 1 milyon kişiye iş bulmak için 500 milyarlık yatırımın yapılması gerekiyor. Eğer bugün yolsuzluk ve israfı önleyin, en azından 100 milyar kaynak çıkar. En azı budur. Sadece tasarruftan dolayı iş bulabilirsiniz. Üretimin dışında her yatırım haramdır.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER