Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KARAMOLLAOĞLU: KİMSE ÜMİDİNİ KAYBETMESİN, DÜNÜN HER ŞEYE HAKİM İKTİDARLARININ BUGÜN ESAMELERİ DAHİ OKUNMUYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda hükümetin politikalarına yüklendi. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi yönündeki tepkilerine devam eden Saadet lideri "100 yılda yaptıklarımızı 15 yılda sattılar" d

KARAMOLLAOĞLU: KİMSE ÜMİDİNİ KAYBETMESİN, DÜNÜN HER ŞEYE HAKİM İKTİDARLARININ BUGÜN ESAMELERİ DAHİ OKUNMUYOR

Milli 14 şeker fabrikasının alelacele özelleştirme yoluyla satışa çıkarılmasına sosyal medya hesabı üzerinden tepki veren Karamollaoğlu, özelleştirme rakamlarına ilişkin çarpıcı verilere değindi. Ak Parti iktidarı dönemindeki özelleştirmeleri ekonomik verilerle gözler önüne seren Karamollaoğlu, "İşin aslı: fabrikalarımız zarar etmiyor, bilerek zarar ettiriliyor. Ayrıca zarar ettiği için gözden çıkarılacak bir şey varsa o da Ak Parti´dir. Çünkü yanlış politikalar 15 yıldır ülkemize zarar ettiriyor" dedi.

"Şimdi birkaç rakam vermek istiyorum. Bunlar benim rakamlarım değil Özelleştirme İdaresi´nin kendi rakamları. Bakın, 2003-2018 yılları arasında yani AK Parti´nin iktidar olduğu 15 yıllık dönemde neler satılmış" yazan Karamollaoğlu şu mesajları paylaştı:

216 MİLYAR DOLAR FAİZ LOBİSİNE FAİZ ÖDEDİLER

"Ne buldularsa satmışlar. Bu satılanların içinde TÜPRAŞ, PETKİM, TELEKOM gibi Türkiye´nin en karlı ve stratejik kuruluşları var. 100 yılda yaptıklarımızı 15 senede sattılar. Ne kadara mı sattılar? ?60 milyar dolara.? Peki? Bu 15 yılda faiz lobisine ne kadar faiz ödediler? ?216 milyar dolar!? Yani tamı tamına özelleştirmeden elde edilen gelirin 3.5 katı faiz lobisine ödediler"

DOĞAN MEDYA´NIN SATIŞI AK PARTİ´NİN ´SEÇİM YATIRIMI´DIR

Doğan Medya Grubu´nun Demiören Medya Grubu´na 1.1 milyar dolara satışıyla ilgili çarpıcı değerlendirmede bulunan Karamollaoğlu, ?Güncel tartışmalardan birisi de, medyadaki tekelleşme iddialarıdır. Bu satışın gerekçesi nedir? Bu büyük alımın bir kamu bankasından sağlanacak kredi ile gerçekleştirileceği doğru mudur? Ama bu yaklaşım Türkiye´de medyanın üzerinde bir baskı amacı güdüyorsa hem medyaya hem de iktidara yazık olur. Ak Parti´nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında 99´uncu sıradaydı. 2017 yılına gelindiğinde 155´inci sıraya geriledi. 2018´de, bu satışla birlikte şüphesiz ki bu sıralama çok daha kötüleşecektir.

KİMSE BU TABLOYA BAKARAK ÜMİDİNİ KAYBETMESİN

Eğer bu satış iddia edildiği gibi, iktidarın talimat ve baskısıyla gerçekleştiyse bize göre bunun tek bir anlamı vardır: "AK Parti 2019 seçimleri öncesi en büyük yatırımını yapmış demektir!" Ama kimse bu tabloya bakarak ümidini kaybetmesin. Karamsarlığa düşmesin.Dünün her şeye hâkim iktidarlarının bugün esameleri dahi okunmamaktadır. Güç sahipleri istedikleri kadar televizyonlara, gazetelere ambargo koysunlar. Kalplere ambargo koyamayacaklardır. Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir. Hakikat, baskı ve ambargo ile gizlenemez.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER