Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karamollaoğlu: Bu iş böyle gitmiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Karamollaoğlu: Bu iş böyle gitmiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, olağan haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısında Karamollaoğlu, yerel seçimler başta olmak üzere ekonomi, adalet konularına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, konuşmasına, saldırı sonucu hayatını kaybeden Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi´ye Allah´tan rahmet ve ailesine başsağlığı dileyerek başladı.

MUHALEFETİN TELKİNLERİ SAKLANIYOR

Son günlerin en önemli konusunun bütçe görüşmeleri olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, bütçe rakamlarının herkesi tedirgin ettiğinin altını çizdi. Karamollaoğlu, ?Meclis´te giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Meclis´te bütçe çalışmaları yoğun sürer. Yeri geldiğinde sabaha kadar çalışmalar devem eder. Meclis´in çalışmalarından kamuoyundan adeta gizli tutulması doğru değil. Alınan birtakım kararları Meclis görüşmeleri canlı vermiyor. Bazı kesimleri çekiliyor. Burada havuz medyası ve TRT dikkate aldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet görevlilerine ağırlık veriyor. Muhalefetin telkinleri biraz gölgede kalıyor. Demokratik yönden sakıncalı görüyoruz. Hükümeti sarsacak konular saklanıyor? dedi. 

 

 

 

FAİZ MİKTARI 117 MİLYAR

?Bütçe rakamları herkeste endişeye neden oluyor? diyen Karamollaoğlu, ?Bütçe beklenti geliri 880 milyar lira, 961 milyar lira da gider öngörülüyor. Açık tam 81 milyar TL. Açık demek borç demektir. Devletin borcu 1 trilyon 200 milyar lira seviyesini geçti. Bundan dolayı da geçen sene bütçede 71,7 faizi gideri konulurken, bu sene faize konulan faiz miktarı 117 milyar seviyesine çıktı. Neredeyse bütçenin yüzde 15´ine denk geliyor. Ya burada hata Cumhurbaşkanı´nda, hata Tayyip Bey´in değilse ekibinin ise Fenerbahçe´nin son yenilgisinden sonra yaptığı gibi ekibini bir otobüse bindirip öyle göndermelidir.  Çünkü bu iş böyle gitmiyor? ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ OLSUN!

Belediye başkan adayları üzerinde yoğun çalışma yürüttüklerini belirten Karamollaoğlu, ?Açıkçası, bu adayları belirlerken, İstanbul adayında hep takılıp kaldığımız bir nokta var. ?Keşke´ diyoruz Tayyip Bey cumhurbaşkanlığını bıraksa da bizim İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayımız olsa. Çünkü o işi iyi yapıyordu. Hakkını veriyordu. Bu ocakta piştiği için, buranın hikmetiyle belediyecilik Anadolu´da zirve yapmıştı. Tabii kader kendisine başka bir yol çizdi ve devlet yönetiminin başına geçti. Bu ikisi başka şey işte. Biz milletimizi Tayyip Bey´in devlet nizamını bozduğuna, sistemi yürütemediğine ikna edemiyoruz. Keşke kendisi bunları düşünüp vazgeçse de gelse bizim büyükşehir belediye başkanımız olsa. Hem İstanbul iyi bir belediye başkanı kazanmış olur hem de ülkemizi daha iyi yönetecek isimleri partimiz Ankara´ya taşır? diye konuştu.

TAYYİP BEY´İN YAŞADIĞI SIKINTIYI YAŞAMIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Milli Görüş gömleğini yıllar önce çıkardığını hatırlatan Karamollaoğlu, şöyle devam etti: ?O gömlek bembeyaz, pırıl pırıl bir gömlekti. Üstünde leke yoktu. Şimdi bakıyorum, kendi partisinin kirliliğinden o kadar şikâyetçi ve seçimler yaklaştıkça o kadar tedirgin ki? Milli Görüş gömleğinin kıymetini belki şimdi anlıyordur. Bakın bu logo, bu parti Allah´a şükür, merhum Erbakan Hocamızın elinde dikilen o gömleği bir gün olsun çıkarmadı. Tek bir leke bile sürdürmemeye özen gösteriyoruz. Kendi adaylarımızı belirlerken Tayyip Bey´in yaşadığı sıkıntıyı yaşamıyoruz. Ranta, yolsuzluğa, hukuksuzluğa bulaşmış arkadaşlarımız yok. Hepsi hizmet sevdalısı, hepsi pırıl pırıl, genç, dinamik ve cebinden önce şehrini düşünen kişiler.?

ALGI OPERASYONLARIYLA MEMLEKETTİ YÖNETİYORLAR

Kamuoyunun algı operasyonlarıyla yönetildiğini ifade eden Karamollaoğlu, ?Algı operasyonları yapıyor. Yanlışı doğru gibi, doğruyu da algı gibi gösterebiliyor. Medyanın yüzde 95´i onların elinde bulunuyor. Memlekette işler onların istediği gibi gitmediği zaman algı operasyonları yapıyorlar. Böyle giderse altından kalkamayabiliriz. Bu rakamlar endişe verici. Tarımda ekilebilir arazi yüzde 15 azaldı. Tarım geliri her geçen azalıyor. Tarımda çalışan kişi sayısı her geçen gün azalıyor. Allah´ın bize verdiği nimeti değerlendiremiyoruz anlamına geliyor. Yüksek bina yaparak işler düzelmez? şeklinde konuştu. 

EKONOMİ ALARM VERİYOR

Ekonomik meselelerin denk bütçeyle çözüleceğini söyleyen Karamollaoğlu, havuz sistemine geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Ekonomi alarm veriyor. Bu iktidarın bugünkü anlayışla çözme imkânı yok. Türkiye´de ekonomide en etkili firma McKinsey´dir. McKinsey firması IMF zihniyetidir. Türkiye de bu zihniyetle hareket ediyor. Bu firmalar sermaye şirketlerine ve ülkelerine çalışıyor. Hükümet bunu görmeden sorunları çözemez. Konu o kadar sade ve basit ki, hükümet bu basitliği göremiyor. İlk yapılacak iş elimizdeki bütün değerleri faaliyete geçirmeliyiz. Tabii kaynaklarımızı. Tarımda, sanayide üretimi artırarak düzeltemeyiz. Hâlâ algı operasyonları yapılıyor. Kendi uçağımız, kendi tankımız üretilecekmiş. Bunların gerçekleşeceği dönem Milli Görüş iktidarında olur.?

GİDİŞATTAN ENDİŞE DUYUYORUZ

Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin kendilerinden olmayanları çok ağır kelimelerle itham ettiğini belirterek, ?Geçmişte Devlet Bahçeli ?Milliyetçi Cephe´nin içinde yer almayacaklarını´ kendileri söylüyordu. Gidip kendisi Ecevit´le hükümet kurdu. O zamanki tavrı ile bugünkü tavrını bir karşı karşıya koyun. Çünkü o zaman buhranlara sürüklenmişti. Şimdi yine buhranlara sürükleniyor. Özellikle biz kastederek ağır ifadeler kullanmasını kabul etmiyoruz. Devlet adamına bu konuşmaları yakıştırmıyoruz. Tabii bir insan kendisinde devlet adamı vasfı görüyorsa! Onun için biz bu gidişatın endişe vereceğinden korkuyoruz? dedi. 

PARTİLER TAAHHÜTNAME İMZALAMALI

?Belediye seçimlerine güven duyulmuyor? diye vurgulayan Karamollaoğlu, belediye seçimlerine gidilirken partilerin bir taahhütname imzalaması gerektiğini ifade ederek, ?Halkın tercihleriyle görev başına gelen belediye başkanlarına dokunmayacağız. Eğer belediye başkanları bir suç işlerse hakim önüne çıkıp hesabını göreceğiz, mahkeme belediye başkanını görevden alacak. Başkan görevden alınıyor ama seçime gidilmiyor. Biz yine halka gidip tekrar seçim yapacağız? değerlendirmesinde bulundu.

BUNLARI DA OTOBÜSE BİNDİRMELİ

Karamollaoğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ?MİT Başkanı Hakan Fidan´ın ABD Senatosu´nda sunum yaptığı söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?? sorusuna Karamollaoğlu, ?Bu durum endişe vericidir. MİT Başkanı´nın Cumhurbaşkanı´ndan habersiz böyle bir adım atması düşünülemez. O halde bir soruda Cumhurbaşkanı´nın meseleyi başka şekil yorumlamasına neden olmuştur. Yoksa bu mümkün değil. Cumhurbaşkanı´nda habersiz kalkıp ABD´ye gidecek, Senato´ya bilgi verecek. O zaman başımıza taş yağacak. Cumhurbaşkanı bunları otobüse bindirip bir yere göndermeli. Yoksa bunlar artık uçağa binemezler? dedi. 

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMALI

?CHP kendi belediyelerinde asgari ücreti 2 bin 200 TL´ye yükseltti.  Siz asgari ücretin ne kadar olmasını istiyorsunuz?? sorusuna Karamollaoğlu, şu yanıtı verdi: ?Asgari ücreti her an gündemimizde tutuyoruz. Asgari ücret bir insanın karın tokluğu seviyesinde tutulursa zulümdür. Şu anda asgari ücretin en az 2 bin 400 olması gerekiyor.  Tabii bu sene için. Asgari ücretten vergi alınmaması gerekiyor. Asgari ücretin hedefi yoksulluk sınırı olmalıdır. Bunu da kimse alıp çarpmasın. Bir yılda bu düzelmez. Ama bir iktidar kendine bir hedef koyarsa buna ulaşır. Asgari ücret için 2 bin diyenleri de doğru bulmuyorum.?



Anahtar Kelimeler: Karamollaoğlu böyle gitmiyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER