Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karamollaoğlu: Bu fabrikalar devlet tarafından korunmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu: Bu fabrikalar devlet tarafından korunmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, olağan haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısında Karamollaoğlu, yerel seçimler ve ekonomi başta olmak üzere seçmen listelerinde yaşanan iddialar ve dış politikaya yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump´ın ?Türkiye´yi ekonomik yönden mahvederiz´ tehdidine sert tepki gösterdi. Trump´ın ?kovboy´, mantığıyla hareket ettiğini belirten Karamollaoğlu,  ?Herkes bilmelidir ki, Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Şantajlara asla boğun eğmeyeceğiz. Ülkemiz bağımsız bir millettir. İktidar her ortamda bağımsızlığı vurgulayarak, ülke itibarını korumalıdır? dedi. 

İNSANLARIN HAYRINA KARARLAR ALDIK

Refah Partisi´nin 21 yıl önce bugün Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, ?Geldiğimiz noktadan rahatsız olan çevre, alınan o haksız karar karşısındaki tavrı hakikatken bizi üzmüştü. O karar alınmamış olsaydı bugünkü şartlar oluşmazdı. Demokrasiye balans ayarı yaparsanız hiç beklemediğiniz şartlarla karşılaşırsınız. Bu noktayı üzüntüyle hatırlıyoruz. Bugün iktidarda olanlar 21 yıl sonra ne olacağını düşünerek hareket etmelidir. Biz her zaman doğruları söyledik. İnsanlarının hayrına kararlar aldık? diye konuştu. 

 

AHLAKİ DEĞERLERDEN YOKSUN BİRİSİ

ABD Başkanı Donald Trump´ın ?Türkiye´yi ekonomik yönden mahvederiz´ açıklamasına sert tepki gösteren Karamollaoğlu,  Trump´ın ahlaki değerlerden yoksun biri olduğunu, bütün dünyanın bunu bildiğini ifade etti. Trump´ın bu hareketlerinin kendilerini haklı çıkardığını belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti: ?Trump ?kovboy´, mantığıyla hareket ediyor. Israrla vurgu yaptığımız bir konu var. ABD´den stratejik müttefik olmaz. Hiçbir ülke stratejik ortağını tehdit edemez. Herkes bilmelidir ki, Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. 5 bin yıllık kadim devlet tarihine sahip. Şantajlara asla boğun eğmeyeceğiz. Ülkemiz bağımsız bir millettir. İktidar her ortamda bağımsızlığı vurgulayarak, ülke itibarını korumalıdır. Esas olan ülkemizi, bu tehditlerin yapılamayacağı bir konuma getirmektir. Bu da ancak sanayide ve teknolojide geleceğimiz seviyeyle ilgilidir. Sanayi ve teknolojide istenilen seviyeye gelinmezse karşı tarafta bir etki oluşturmaz.?

BU BAL GİBİ ÖZELLEŞTİRMEDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Sakarya Tank Palet Fabrikası´na yönelik ?yapılan iş özelleştirme değil, işletme hakkının BMC´ye devredilmesidir´ açıklamasına değinen Karamollaoğlu, ?Bu bir özelleştirme değilse Resmî Gazete´de bunun neden bir ?özelleştirme´ olduğu ifade ediliyor. AK Parti yöneticileri kelimelerle oynamaktan vazgeçmelidir. Yaptıkları işi farklı gösterecek kelimeleri seçmek işin özünü değiştirmez. Bu bal gibi özelleştirmedir. Bu tarzdaki özelleştirmeler dikkat edilmediği takdirde çok büyük sorunlar doğurur. Bir de bakmışsınız bu fabrika çürümüş. Elimizdeki tesisler farklı şekilde kayboluyor. Bu fabrikaya gözbebeğimiz gibi bakmalıyız? şeklinde konuştu.

HÜKÜMETE SORULMASI GEREKEN SORULAR VAR

Hükümete sorular yönelten Karamollaoğlu şöyle devam etti: ?Sorulması gereken sorular var. Niye, biz bir ihalenin yapıldığını duymadık? Neden, bu firmaya doğrudan verildi? Hangi şartlarda verildi? Ne kadar paraya verildi? Burada çalışan askeri uzmanlar var, bunlar ne olacak? Statüleri ne olacak? Eğer bunların hiçbiri dikkate alınmazsa bunların hepsi gider. Bu fabrikaların devlet tarafından korunması gerekiyor. Bu hassasiyeti iktidarda hiç görmedik. 95 yıllık tüm birikimi sattılar.?

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR

?Ekonomi, geleceğimiz hakkında hiç güven vermiyor? diyen Karamollaoğlu, ?İşsizlik 11,6 oldu. Bir yıl öncesine göre mukayese edildiğinde 500 bin kişi işsiz kaldı. Sadece bu rakam yeterlidir. Tarım Bakanı´nın gündeme getirdiği 2 milyon hektar arazi ekilmemiş. Tarım Bakanı bunu ?tekrar üretime kazandıracağız´ diyor. ?Peki, nasıl yapacaksınız´ diye soruyoruz. 2 milyarlık bir para ayırmışlar. Tarımın gelişmesi için en az milli gelirin yüzde 1´i çiftçiye destek verilmelidir. Şu anda bu rakam 44 milyar ama bunlar 16 milyar destek veriyor.  Böyle bir mantık olur mu? Tarıma verilen desteği bile vermezken. Bu nasıl düzelecek? Lafla peynir gemisi yürümez. Geldik tıkandık. Lafla ülkenin sorunları çözülemez? diye konuştu.

BUNLARI AK PARTİ İKTİDARI YAPTI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın müteahhitlere yönelik eleştirilerine değinen Karamollaoğlu, ?Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarın lideri gibi konuşmuyor. Adeta bir muhalefet lideri gibi konuşuyor. Geçtiğimiz hafta yeni bir çıkış yaptı. Müteahhitlerden şikâyet ediyor. Diyor ki ?deniz kenarlarını, ormanları, yeşil alanları yok ettiler. Para uğruna ağaçları katlettiler ve oralara dikey mimariyle çok katlı binalar yaptılar.´ Bu söylediklerinizi kim yaptı? Ormanlarımızı kim katletti? Deniz kenarlarına gökdelenlerin ruhsatlarını kim verdi? Marmaris´te Okluk Koyu´na yazlık cumhurbaşkanlığı sarayını kim inşa ediyor? Sit alanlarını kanunla sit alanı olmaktan kim çıkardı? Bunları hangi iktidar yapıyor sormak istiyorum. Gelin, içiniz yanıyorsa bütün partiler bir araya gelelim. Bir komisyon kurup bu işin suçlularını ortaya çıkaralım. Bu komisyonun başkanı da siz olun? ifadelerini kullandı.

BUNLARI YAPAN SAHTEKÂRDIR

Karamollaoğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ?Seçmen kaydırma iddiası var. Bir dairede 60 kişi yaşıyor. 160 yaşında biri ilk kez seçime gidiyor. Ne düşünüyorsunuz?? sorusuna Karamollaoğlu, ?Sandık listeleriyle oynanmış. Bir dairede yüzlerce seçmen varsa bu sahtekârlıktır. Bunu yapan kimse bulunmalıdır. Bu açık bir sahtekârlıktır. Bu seçmenleri kim yazdı? Kendiliğinden bu oluşur mu? Bir hanede 600 seçmen bulunur mu? Yüksek Seçim Kurulu bununla ilgili bir açıklama yapmalıdır. Bu, milletle alay etmektir. Bunları kim yaptıysa sahtekâr adamlardır. Bunu yapan sahtekârlar cezalandırılmalıdır. Seçmen kütüğünde olmayan yazılıyorsa bu sahtekârlıktır? dedi.

ADAYLARIN KALİTESİNE GÖRE OY VERİLMELİ

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Karamollaoğlu, ?Yerel seçimde adayların kalitesine ve hizmetine göre oy verilmesi tabii karşılanmalı. Şehirlerimizi imar edecek, herkesi kucaklayacak, barışı ve güveni tesis edecek adaylarla her bölgede seçime girmekte kararlıyız? değerlendirmesinde bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER