Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KARADENİZ´DE PALAMUT BEREKETİ

Karadeniz´de balıkçılar tarafından çapariyle avlanan bol miktarda palamut tezgahlarda 7,5 ila 10 lira arasında satılıyor.

KARADENİZ´DE PALAMUT BEREKETİ

30. 08. 2018 Perşembe

Denizlerde 1 Eylül´de sona erecek av yasağı öncesi Karadeniz´de balıkçılar tarafından çapari ile avlanan bol miktarda palamut tezgahlardaki yerini aldı.

Zonguldak´ın Alaplı ilçesinde balıkçılık yapan Tuncay Yazgan, bu sezon Karadeniz´de bol miktarda palamut olduğunu söyledi.

Denizlerde çapariyle avcılığın serbest bırakılmasının ardından Karadeniz´de bol miktarda palamut avlandığını dile getiren Yazgan, "1 Eylülde sona erecek av sezonu öncesi çok umutluyuz. İnşallah bu sezon Karadeniz´de bol miktarda balık var. Geçen yıl eylül ayında palamut 17 lira 50 kuruştan satılıyordu. Bugün ise 800 gram palamudu 7 lira 50 kuruşa satıyoruz. Sezondan çok umutluyuz." şeklinde konuştu.

Balıkçı Tahsin Turan ise çapariyle günde 10 ila 20 kasa arasından palamut avladıklarını belirterek, "Geçen yıl palamut yoktu. O yüzden fiyatlar çok yüksekti. Yeni av sezonunda palamut bol görünüyor. İnşallah 1 Eylül´den sonra balık bol olacak. Vatandaşımız ucuz balık yiyecek." dedi.

Balıkçı tezgahlarında palamut, büyüklüğüne göre tanesi 7,5 ila 10 liradan alıcı buluyor. 



Anahtar Kelimeler: KARADENİZ PALAMUT BEREKETİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER