Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karadağ´da AB üyeliğine destek artıyor

AB üyeliğine en yakın ülke olarak gösterilen Karadağ´da yapılan son kamuoyu araştırmasına göre halkın yüzde 62´si AB´ye üyeliği destekliyor.

Karadağ´da AB üyeliğine destek artıyor

Karadağ´da yapılan son kamuoyu araştırmasına göre halkın yüzde 62´si Avrupa Birliği´ne (AB) üyeliği destekliyor.

Demokrasi ve İnsan Hakları Merkezi (CEDEM) tarafından ülke genelinde yapılan araştırmanın sonuçları, başkent Podgorica´da düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Araştırmada, Karadağ vatandaşlarının AB üyeliğine desteğinin son 6 ayda yüzde 6 artarak yüzde 62,2 seviyesine çıktığı ifade edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 21,4´ünün AB üyeliğine karşı çıktığı belirtilirken, yüzde 16,4´lük kısmın ise görüş belirtmediği kaydedildi.

Kamuoyu araştırmasında katılımcılara ayrıca, bu yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarıyla ilgili soru da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 39,7´si eski başbakan Milo Djukanovic´i cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini kaydederken, Demokratların lideri Aleksa Becic ise katılımcıların yüzde 30´unun desteğini aldı.

Sırbistan´dan 2006´da ayrılarak bağımsızlığını kazanan Karadağ, 2008´de AB üyeliği için başvurdu. "Aday ülke" statüsünü 2010´da alan Karadağ, 2012´de katılım müzakerelerine resmen başladı.

Katılım müzakerelerinde 33 faslın 30´unu açan Karadağ, AB üyeliğine en yakın ülke olarak gösteriliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER