Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kapitalizm ve Diğerleri İflasta; Çözüme Bakalım

Reşat Nuri EROL - 23. 10. 2018 Salı

Kapitalizm ve Diğerleri İflasta; Çözüme Bakalım

23.10.2018 Salı

Önceki nice yazıdan yola çıkarak, insanlığın başta kapitalizm ve sosyalizm gibi halen var olan bütün yönetim sistemleriyle artık yönetilemediğini, ?sosyal tufan? seviyesinde sorunlarla boğuşulmakta olduğumuzu ve bize göre kurtuluşu sağlayacak çözümleri yazıyoruz...

Bütün yazdıklarımız, yarım yüzyıllık ilmî ve amelî çalışmalara yani teorik hazırlıklara ve pratik uygulamalara istinat etmektedir ki; bunların önemli bir kısmı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile yaptığımız çalışmalarla ?Adil Düzen, Adil Ekonomik Düzen? olarak duyuruldu?

Erbakan Hocamızın ifadesiyle; yapılabilenler ?Adil Düzen?in kokusuydu, bundan sonra yapılacaklar ise ?Adil Düzen Ortaklık Sisteminin? aslını uygulamak olacaktır, inşallah?

Nitekim öyle oldu, halen öyle olmakta ve gelecekte de öyle olacaktır?

Bütün bunlar olurken, kooperatiflerimiz neleri başardı, neleri başaramadı?

 

 

 

-Kooperatif ?ortak yaşama siteleri´ oluşturdu ama ?ortak çalışma siteleri´ oluşturamadı.

-Ortaklık sistemi teorisini anlattı ama işçilik sisteminden ortaklık sistemine geçemedi.

-Ortaklık sistemini tüm dünyaya anlattı ama tam bir örnek semt veya köy kuramadı.

-Ortaklık düzenini ilim adamlarına anlattı ama henüz medyanın konusu yapamadı.

Bu yazılarla birlikte zaman zaman bu köşede yapılmaya çalışılan da işte budur.

Elli yıllık çalışmalardaki kısmi başarı ve başarısızlıklarımızın diğer sebepleri de şöyle:

-Başlangıçta ortaklık sistemini bilmiyorduk, ancak elli senede öğrenebildik.

-Birden büyümeye girişmek zorunda kaldık, bu da yeni oluşmayı engelledi.

-Düzen bize sürekli saldırdı, savunmak zorunda kaldık ama sonra yendik.

-Bu süre zarfında Akevler´de yetişen arkadaşlarımız cari düzende başarılı oldular, yüksek mevkilere kadar ulaştılar ve hâlen de cari düzende görev yapmaktadırlar...

Notlarımızdan istifade etmeye devam ediyoruz?

  1. İnsanlık da bir canlıdır; doğmuş, yaşıyor, yaşlanacak ve ölecektir.
  2. İnsan uygarlaşan varlıktır. Uygarlık satılanın üretilene bölünmesi ile elde edilir.
  3. İnsanlık beş bin senedir toplayıcılık, avcılık, çobanlık ve çiftçilik yani tarımdaki uygarlık dönemlerini geçirdikten sonra hâlen üçüncü binyılda uygarlaşmaya devam ediyor.
  4. Her bin sene insanlık için ayrı uygarlaşma ömrüdür. Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Kur´an (Hz. Muhammed) uygarlıkları gelmiş ve geçmişlerdir.
  5. Kur´an´dan sonra yeni kitap inmeyecek, üçüncü binyıl medeniyetini oluşturmak üzere Kur´an yeniden yorumlanacak; yeni peygamber gelmeyecek, Kur´an´ı peygamberlerin vârisleri olan âlimler yorumlayacaklardır. Bugün, yeni bir peygamber gönderilmeksizin, yine peygamberler sistemine göre kurulmakta olan ilk uygarlığın başlarındayız.
  6. Yeni uygarlık işçilik döneminden ortaklık dönemine geçişle olacaktır.
  7. Devlet olacak, güvenliği sağlayacak. Sermaye olacak, mübadeleyi yapacak. Üretim ve tüketimi ise halk gerçekleştirecek. Devlet ve Sermaye ise bundan sonra hükmeden değil, hizmet eden de değil, sadece kayyum olacaktır.
  8. Halk 100 hanelik semt Kooperatifleri olarak organize olacak... 100 lojmanlı işyeri apartmanlarında oturacak ve çalışacak? Yani üç katlı bodrum katlarındaki işyerlerinde çalışacak ve o apartmandaki işyerlerinde çalışanlar aileleriyle birlikte o apartmanın lojmanlarında oturacaklardır. Bu uygulamada iş, ev ve ulaşım sorunu yok.
  9. Her semtin kendi parası olacak. Her semt ürettiği ürünleri kendi parası ile satacak, alacaklarını da kendi parası ile alacaktır. Tüccarlar semt parasıyla aldıklarını piyasada satacak ve o gün semt siparişlerini alıp getirecekler.
  10. Çıkacak bütün nizalar ve her türlü ihtilaflar semt hakemleri tarafından çözülecektir. Suç işleyenler para cezalarını verecekler. Bedeni cezaları ise devlet verecek. Kooperatif ise yaptırım olarak semtten yani kooperatif üyeliğinden ve ortaklığından uzaklaştırabilecektir.

Evet? Önceki yazılarda sözünü ettiğim ?haftalık ders notları? da istendi? İstifade edilmesi dua ve dileklerimizle, kaldığımız yerden talebi yerine getirmeye devam ettik... Gelecek yazı ve yazılarda da devam ederiz inşallah?

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz