Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kanal Projesi- 1

Süleyman KARAGÜLLE, 30. 089 2018 Pazar

Kanal Projesi- 1

30. 09. 2018 Pazar

-Bu Bir Tekliftir-

Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a Arz Olunur
Akevler Hizmet ve Dayanışma Kooperatifleri, İstanbul Kanal Projesi´ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına ?ORTAKLIK KURALLARI? içinde ihale edecektir. Başka Hizmet ve Dayanışma Kooperatifleri de ihaleye girebilirler. Akevler Hizmet ve Dayanışma Kooperatifleri birlikte ihaleye gireceklerdir. Başka Hizmet ve Dayanışma Kooperatifleri de eşit şartlarla bunlara katılabilirler.
Hizmet ve Dayanışma Kooperatifleri ihale dosyalarını hazırlayacak ve bakanlığa sunacaklardır. Başkanlığınızda oluşacak ihale heyeti bunlardan birinin ihale projesini kabul edecektir. Beğenmezse hepsini reddedebilecek. Faizli işçilik sisteminde ihale edecektir.
Bu teklifi yapmak bize farzdır.
Bu teklifi dinlemeniz ve değerlendirmeniz de size farzdır.
Biz aldığımız emri yerine getiriyoruz.
Hürmetlerimizle?

KANAL BONOSUNUN ÇIKARILMASI
1- Kooperatifimiz ?Kanal Bonosu?nu çıkaracak ve tüm giderlerine karşılık Kanal Bonosu´nu verecektir. Kanal Bonosu´nun yazılı değeri ?Ton İnşaat Demiri? olacak, inşaat demirinin ortalaması ile hesaplanacaktır. Geçici dalgalanmalar nazarı itibara alınmayacaktır. Sonunda kanal bittiğinde maliyet demir bonosu ile hesaplanacak, herkese katkıları nispetinde ?Kanal Payı? verilmiş olacaktır.
2- Kanal Ortaklığı´nın Vakıflar Bankası´nda ?Altın Hesabı? olacaktır. Kanal Projesine katılmak isteyen bankalar, Altın Hesabına yatırıp katılacaklardır. Vakıflar Bankası ve Cumhurbaşkanı´nın uygun gördüğü miktarla Kanal Projesine katılacaklardır. Yerli ve yabancı bankalardan isteyenler de katılabilirler.
3- Vakıflar Bankası ?Kanal Bonosu?nu bankaların meblağlarını altın değeri üzerinden alıp satabilecekler yahut kredileşme ilkesi içinde avans alabileceklerdir. Vadeli kredilerin kredileşme hacmi vadesizlerin iki katı olacaktır. Bankalar şimdi payları satın alabilirler yahut ileride satıldığında iki misli hacimde gelen meblağları kullanabilirler.
4- Kanal Ortaklığı aşağıdaki kademelerde ihaleler çıkarır. Ödemeler Kanal Projesi olur. Bedelini Kanal İşletmesi tespit eder. Mümkün olan en küçük parçalarla yapar. İlk kabul eden veya yapan bedelini Kanal Bonosu olarak alır. Toptan ihaleler yapılamadığı gibi ihaleye girenlerin artırma veya eksiltmelerine dayalı ihale yapılmaz.
5- İHALELER AŞAĞIDAKİ KADEMELERDE YAPILACAKTIR:
a) Kanal için ayrılmış kara ve deniz kıyılarının zemin etütleri ve coğrafi engebeleri tespit edilen ihaledir. Bürolar ve teknisyenler çalışırlar. Yaptıkları miktar karşılığı Kanal Bonosu alırlar. İhale parça parça yapılır ve ihale edenin artırması ile yapılır.
b) Zemin etütleri hazırlandıktan sonra Kanal Projesi ihale edilir. Kanal güzergâhı tespit edilir. Kanal çevresinde arazi yol payı dâhil onar dönümlük parsellere ayrılır ve her parselde yüz lojmanlı üç bodrumlu yapılar planlanır. Beş dönüm olan üst bodrumlarda yapılacak iş ve onlar için gerekli cihazlar da planlanmış olur. Bunlara da Kanal Bonosu verilir.
c) Kanal projesinden sonra kanal hafriyat ihalesi yapılır. Bu da parça parça yapılır. Hafriyatı ayrı kimselere mesnet betonları ayrı kimselere ihale edilir. Yüz lojmanlı apartmanların da hafriyatları ve mesnet duvarları ihale edilir. Bunlara da Kanal Bonoları verilir.
d) Altyapı (yol, su, elektrik, gaz, pissu) alt ihale edilir ve arsalar böylece altyapısı ile hazır hale getirilir. Bunların projesi yapılmış olur.
e) Her yüz lojmanlı apartman ayrı ihale konusudur. İsteyen müteahhitler gerekli gördükleri zamanda istedikleri arsalarda inşaata başlayabilirler.
f) Kanal hizmet verecek hale geldiğinde kısmen, yüz lojmanlı apartmanlar bittiğinde Kanal İşletmesi ?hayriye´ bir işletme olur. Yüz lojmanlı işyeri apartmanları ayrı işletmeler olarak ?galliye´ olur.

 

 


Anahtar Kelimeler: Kanal Projesi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER