Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KANADA´DAN AFRİN AÇIKLAMASI

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Türkiye´nin Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin, "Kanada, Türkiye´nin meşru güvenlik endişelerini kabul etmektedir." ifadelerini kullandı.

KANADA´DAN AFRİN AÇIKLAMASI

Bakan Freeland, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye´nin Afrin bölgesindeki PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Freeland, Kanada´nın, Suriye´nin kuzeyindeki düşmanlıkların artmasından derin endişe duyduğu ve durumu sivillere olan etkisi de dahil yakından takip ettiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kanada, Türkiye´nin meşru güvenlik endişelerini kabul etmektedir. Bununla birlikte sükunet çağrısı yapıyor, sivilleri korumak ve uluslararası insancıl hukuka tamamen saygı göstermek için mümkün olan her türlü çabanın gösterilmesini istiyoruz. DEAŞ´ı yenmek için odaklanmaya devam etmeliyiz. Bu ortak hedefe ulaşmada, rolleri ve fedakarlıklarını tanıdığımız ve değer verdiğimiz bölgedeki tüm dostlarımızla ve müttefiklerimizle kapsamlı ve gayretli çaba gerekiyor."



Anahtar Kelimeler: KANADA AFRİN AÇIKLAMASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER