Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kalın´dan Afrin açıklaması: Operasyon asla Suriye Kürtlerine karşı bir adım değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ?olası´ Afrin operasyonuyla ilgili, ?Asla Suriye Kürtlerine karşı bir adım değil? dedi.

Kalın´dan Afrin açıklaması: Operasyon asla Suriye Kürtlerine karşı bir adım değil

Kalın, gazetecilerin soruları üzerine, Suriye´de içinde YPG´lilerin de yer alacağı bir sınır güvenlik gücü oluşturulacağı yolundaki haber ve ardından ABD´den yapılan açıklamaları ise, ?Türkiye ulusal güvenliğini tehdit edecek her türlü tedbiri almıştır almaya devam edecektir, kimseden icazet almaya gerek yok? diye değerlendirdi.

 

TSK´nın Suriye sınırına yığınağı beş gündür devam ederken Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan gün içinde Rusya´ya gitmişti. Ziyaretin öncelikli gündem maddesinin Suriye hava sahasının Türk Hava Kuvvetleri´ne açılması olduğu belirtilmişti.

Ziyaretle ilgili, ?Türkiye´nin sınır güvenliğini ileri noktada sağlamak için Afrin ile ilgili gerekli adımlar atılacaktır? diyen Kalın, Akar´ın Rusya´da sadece Afrin değil, Suriye sahasında yaşanan bütün gelişmeleri değerlendirmek üzere mevkidaşıyla görüştüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, ?olası´ Afrin operasyonu içinse ?Türkiye´nin Suriye´deki operasyonları asla Suriye Kürtlerine karşı bir adım değil? diye konuştu.

 

Kaynak: Diken



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


halk
18.01.2018 20:03:11
kürtlere karşı değil de uzaylılara karşı mı

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER