Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Kafalarını ezeceğiz´ krizi: Diktatörlüğün bakanı mısın?

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, ?Polis kafasıyla devlet yönetilmez. Hukuk devletinin mi yoksa diktatörlüğün bakanı mı? Karar versin? dedi.

?Kafalarını ezeceğiz´ krizi: Diktatörlüğün bakanı mısın?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden sürpriz bir şekilde seçim hükümetinde İçişleri Bakanlığı´na getirilen Selami Altınok´un ?Gerektiğinde çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceğiz? sözleri, kabinenin HDP´li iki bakanından biri olan Müslüm Doğan´ın sert tepkisiyle karşılaştı.

İçişleri Bakanı Selami Altınok

Doğan, ?Polis kafasıyla devlet yönetilmez. Hukuk devletinin mi yoksa diktatörlüğün bakanı mı? Karar versin? dedi.

´Sorun edeceğiz´

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül´e konuşan, Doğan, şunları söyledi: ?Böyle bir anlayış, böyle bir kafa hukuk devletinde, demokraside olmaz. Polis anlayışıyla bakanlık zaten olmaz. Biz bu anlayışı reddediyoruz, kınıyoruz. İçişleri Bakanı´nın bu sözlerini kesinlikle kabul edilebilir bulmuyoruz. Kabinedeki HDP´liler olarak da kabul etmiyoruz. Biz bu şedit bir şekilde kafa ezme açıklamasını hükümet içinde de sorun edeceğiz.?

´Kabul edilebilir bulmuyoruz´

Altınok´un söz konusu ifadelerini ilk bakanlar kurulu toplantısında bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun gündemine getireceklerini belirten Doğan, ?Başbakan´a da ?bu sözleri kabul edilebilir bulmuyoruz´ diye görüşümüzü ileteceğiz? diye konuştu.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER