Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kadir Has Üniversitesi araştırması: Halkta, ABD´yi tehdit görenlerin sayısı ciddi arttı

Kadir Has Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi´nin yaptığı Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırması´nın 2019 yılı sonuçları açıklandı.

Kadir Has Üniversitesi araştırması: Halkta, ABD´yi tehdit görenlerin sayısı ciddi arttı

Her yıl güncellenen sorularla yapılan araştırmada Türkiye-ABD ilişkilerinde gerilim konusu olan S-400 başlığı da yer aldı. Prof Dr. Mustafa Aydın, ?S-400 füzelerinin alınmasını destekliyor musunuz diye sorduk, yüzde 44´ü alınması gerektiğini söylüyor? diye konuştu.

Araştırmayla ilgili T24´ten Hakan Aksay´a değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mustafa Aydın, halkın yüzde 61´inin NATO´yu desteklediğini, ancak NATO´nun itici gücü ABD´yi Türkiye´ye tehdit görenlerin oranın ise yüzde 81 olduğunu söyledi. 2015´te bu rakam yüzde 35´ti. İkinci sırada İsrail var.

Aydın, "Halkın kafasının Türkiye-ABD ilişkileriyle ciddi manada meşkul olduğu gözüküyor." dedi.

S-400´le ilgili Ankara-Washington hattından gelen karşılıklı açıklamaları da yorumlayan Prof.Dr. Aydın, Türkiye´nin ABD´nin uygulayacağı yaptırımları kabullendiğini ve etkilerini uzun döneme yaymaya çalıştığını belirtti. Aydın, ?Türkiye bunu ABD Başkanı Trump üzerinden yapmaya çalışıyor ama kamuoyu Trump´a fazla umut bağlandığını düşünüyor, çünkü Trump çabuk karar değiştiren bir lider? ifadelerini kullandı.

Aksay´ın "Türkiye Cumhuriyeti nasıl bir devlet diye sormuşsunuz?" sorusu üzerine Aydın şu cevapları verdi.

"2015´ten bu yana genel olarak Türkiye´nin bir İslam ülkesi olduğu algısı birinci sırada çıkıyor. 2. sırada Ortadoğu ve Avrupa ülkesi çıkıyordu. Bu yıl ´Türkiye kendisine has bir ükedir´ seçeneğini koyduk ve bu seçenek 2. sıraya yükseldi. Avrupa üç, ortadoğu 4. sırada bu yıl..."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER