Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Kadını koruma altına alan tek sistem İslam´dır´

Batman´da kadınlara yönelik düzenlenen tesettür konulu etkinlikte yapılan konuşmada, kadını koruma altına alan tek sistemin İslam olduğuna vurgu yapıldı.

´Kadını koruma altına alan tek sistem İslam´dır´

Batman´da Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) İl Temsilciliği tarafından kadınlara yönelik "Tesettürle Gelen Özgürlük" temalı seminer düzenlendi. Seminerde konuşan TESSEP Genel Koordinatörü Aynur Sülün, tesettürün önemine dikkat çekti.

Sevgi-Der Konferans Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan TESSEP Genel Koordinatörü Aynur Sülün, şu an toplumların kalesinin kadınlar olduğunu belirterek, "O kale muhafaza edildiği, güçlendiği kadar, o ülkenin kalbi atıyor demektir. Çünkü kadın bünyesinde insanlığın devamı için gerekli olan muhafaza edilmesi gereken ve erkekte bulunmayan fıtri değerler barındırıyor. Kadın ahlaki anlamda işgale uğradığında, onun bünyesinde insanlığın devamı için gerekli olan sistemler işgale uğramış olur. İşgale karşı güçlü bir direniş sergileyemezse işgalciler tarafından bütün sistemi çökertilir, yağma edilir, ifsad olur. Kadının değeri ayaklar altına düşer. Değersiz bir meta hükmüne geçer. Bediüzzaman´ın bu durum toplumları yıkılışa götürür." dedi.

"Amerika´da günde 4 kadın aile içi şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor"

Kadın ifsad olduğunda önce ailenin kalesinin düşeceğini dile getiren Sülün, "Sonra aileyi bir arada tutan birleştirici bağlar ortadan kalkar. Ardından toplumun kalesi düşer. Toplumu bir arada tutan ahlaki değerler ortadan kalkar. Yani kadın insanlık ailesi için öyle stratejik bir öneme sahiptir ki ya bağlayıcı bir rol oynar ya da çözücü bir rol oynar. Onun için kadının yaratılış özelliklerinin korunması mühimdir. Bir takım sahte şahsiyetler ve yetenekler vermeye çalışıp da kadını koruduğunu söyleyen sistemler aslında bu kaleyi içten içe oyanlardır. Çünkü onlar kadına materyalist bir bakış açısıyla baktıklarında fıtratı, yaradılış özelliklerini inkâr etmekle işe başlıyorlar. Kadını koruma konusunda da asla başarı elde edememişlerdir. Avrupa´ya baktığımızda kadının durumu içler açısıdır. Amerika´da günde 4 kadın aile içi şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor. İşte kadını tek koruma altına alan sistem İslam´dır." diye konuştu.

"Tüm güzel hasletler hayâdan beslenir"

Kadın tesettürlendiğinde yabancı erkeklerin de iffetini koruyacağını vurgulayan Sülün, "Erkeğin karısından başka kadınlardan etkilenmesinin önüne geçer. Erkek başka kadınlardan etkilendiği oranda kendi karısı gözünden düşer, ona karşı muhabbeti azalır. İçinde sadakatsizce duygular yeşerir. Kadınlar örtündüğü oranda başkalarının da ailesini, nikâhını korumuş olurlar. Çünkü kadınla birlikte aile de, annelik de, toplumsal ahlak da korunmuş oluyor. Kadının ahlaki sömürüye, işgale karşı zırhı, silahı, süper gücü, kuvveti hayâ ve edebidir. Tüm güzel hasletler hayâdan beslenir, hayâ ortadan kalktığında o toplumda ne barıştan, ne huzurdan, ne de adaletten söz edilebilir." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Doğru Haber



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER